Novosti Sport Događanja

Život nakon Ćavara i Laljeka: Bura 'zapuhao' na Zametu, Riječane nije spasio niti Renato Sulić

27.09.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice sjajno su otvorili novu sezonu Paket 24 Premijer lige, pobjedom na gostovanju u Rijeci kod Zameta rezultatom 23:27.

 

Prošlu sezonu prekinuo je koronavirus u trenutku kad su Goričani osvojili prvo mjesto regularnog dijela sezone, prije početka Lige za prvaka. U ovoj su Goričani već upisali dva europska nastupa te su spremni dočekali nove izazove.

Bez obzira na to što su glavne napadačke snage, klupske legende Davor Ćavar i Ivan Laljek, otišle u redove hrvatskog prvaka PPD Zagreba, gdje će pokušati napraviti svoj rukometni iskorak, trener Andrija Nikolić smislio je kako da na pravi način posloži ekipu i dođe do pobjede protiv izuzetno neugodnog Zameta, predvođenog trenerom Valterom Matoševićem.

U Rijeku se na kraju svoje bogate karijere vratio Renato Sulić, još jedna legenda našeg rukometa, koji sigurno još ima što za pokazati na hrvatskim parketima...

Partiju za pamćenje u ovom slavlju pružio je Lucian Bura, dijete HRK Gorica, od kojeg bi ove sezone mogli vidjeti lijepe stvari.

Bura je bio raspucan i u otvaranju dvoboja, a Gorica je prvenstveno zahvaljujući njegovim golovima nakon pre tri minute imala tri pogotka prednosti. No, tada se 'probudio' domaćin, koji je na krilima obrana Marina Sorića i serijom golova okrenuo rezultat u svoju korist i pred kraj prvog poluvremena stigao i na četiri razlike.

BURA NA ZAMETU...

Na predah se odlazi s 12:10 za Zamet.

U nastavku se vodi velika borba, Goričani u prvih desetak minuta uspijevaju ponovno doći do prednosti, koju nisu više ispuštali do kraja dvoboja. Na ulasku u posljednjih deset minuta na semaforu je 21:22, ali preko Negrana, Goričaneca i Čakarića Gorica ipak potvrđuje prve bodove. Desetak sekundi prije kraja konačni rezultat postavio je, naravno, Lucian Bura, koji je na najbolji mogući način potvrdio ovo slavlje, devetim golom iz devetog pokušaja prema suparničkim vratima. 

Stipe Purić imao je osam obrana, Sladoljev tek jednu. Juro Čakarić u pobjedu je ugradio četiri pogotka, uz tek jedan promašaj. Dominik Gal bio je tri puta precizan (3/3), baš kao i Matej Svržnjak (3/4). Kapetan Ceković je oba svoja pogotka zabio s linije sedam metara...

Fantastična je bila to uvertira sezone i potvrda kako će Gorica ponovno igrati glavnu ulogu u borbi za vrh Paket 24 Premijer lige i plasman u Ligu za prvaka i okršaje s PPD Zagrebom i našičkim Nexeom s liderske pozicije domaćeg prvenstva.

U idućem kolu u velikogoričku Gradsku sportsku dvoranu dolazi Varaždin 1930, koji je u prvom kolu na svom terenu s 29:17 deklasirao Umag. 

(Foto: HRS, Jozo Cabraja / kolektiff)

Podijeli