Novosti Sport Događanja

Zlato je oko vrata: Lucian Bura, Filip Goričanec i Lukrecija Čurek prvaci svijeta u rukometu na pijesku!

27.06.2022. / Damir Žbulj

Na najbolji mogući način hrvatski rukometaši na pijesku zaključili su nastup na Svjetskom prvenstvu u grčkom Heraklionu na otoku Kreti!

U velikom finalu, protiv velikog rivala Danske, u reprizi završnice prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, Hrvatska je ovaj put slavila te je zasluženo osvojila titulu najbolje reprezentacije na svijetu u ovom atraktivnom sportu, koji je na pragu ulaska na Olimpijske igre.

Hrvati su Dance dobili s 2:0 u setovima, rezultatom 24:22 i 21:18, uz sjajne partije Velikogoričana Luciana Bure i njegovog klupskog suigrača iz HRK Gorica Filipa Goričanca tijekom cijelog turnira.

Nakon prošlotjednog juniorskog zlata, još jedna zlatna medalja dodana je u bogatu kolekciju medalja Hrvatske u rukometu na pijesku. Osvojenim seniorskim zlatom u Grčkoj, broj odličja popeo se na 30. Nakon pobjede protiv Grčke u polufinalu i Danske u finalu, Hrvatska se okrunila titulom svjetskih prvaka, a zlato iz Herakliona ukupno je treći naslov Svjetskih prvaka u hrvatskoj povijesti, nakon Cadiza 2008. i Budimpešte 2016. godine.

Lucian Bura uvršten je u najbolju postavu svjetske smotre, proglašen je najboljim desnim krilom Svjetskog prvenstva u Grčkoj, a također je odnio i titulu najboljeg strijelca prvenstva s 85 postignutih golova.

Izuzetno važan dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije bila je i fizio Lukrecija Čurek, koja se brinula o zdravlju naših svjetskih prvaka, i seniora i juniora, kroz protekla dva tjedna na Kreti.

Svjetski prvaci vraćaju se u ponedjeljak, a u Zračnoj luci trebali bi biti oko 19.20 sati!

Sprema im se spektakularni doček!

Zaslužili su!

 


(Foto: Čabraja / Kolektiff Images)

Podijeli