Novosti Sport Događanja

Zoran Tomčić dio Wolsburgove zlatne generacije koja je izborila Bundesligu

24.01.2017. / Nefertum IT
Prije punih dvadeset godina Wolsburg u kojem je tada igrao današnji trener Gradića, Zoran Tomčić izborio je ulazak u Bundesligu u kojoj svih ovih godina igra bez prestanka. Kako bi Wolsburg u posljednjem kolu sada već davne 1997. godine imao šansu izboriti elitni razred njemačkog nogometa pobrinuo se upravo Tomčić koji je bio strijelac izjednačujućeg pogotka u susretu protiv Uerdingena.

-Da nisam postigao taj pogodak nebi niti dobili mogućnost da se pobjedom u posljednjem kolu plasiramo u Bundesligu- započeo je razgovor Tomčić kojeg Uprava kluba svake godine zove u Wolsburg na revijalne utakmice.

tomcic velika.jpg

Svih ovih godina Tomčić se nije odlučivao na odlazak u Njemačku, no ovog ljeta ipak će otići vidjeti staro društvo koje će tom prilikom proslaviti dva desetljeća od ulaska u najviši razred njemačkog nogometa.

-Tamo se već priprema velika fešta koja će se održati 10. i 11. lipnja. Uz gala večeru prvog dana u planu je i utakmica generacije iz 1997. godine koja će odmjeriti snagu protiv zvijezda Wolsburga koje su igrale za klub u tom razdoblju- kaže nam Tomčić koji se veseli tom događaju.

tomcic velika 1.jpg

Osim u Wolsburgu Tomčić je u Njemačkoj nosio i dres Bayer Uerdingena te Babelsberga s kojim je izborio ulazak u Drugu ligu.

-Gore imam jako dobar status, pogotovo u Wolsburgu za koji sam te godine kada smo ušli u Prvu ligu odigrao i najviše utakmica- prisjetio se Tomčić tih dana ponosa i slave.

Podijeli