
FOTO: Nedjeljni Turopoljski Chill&Grill privukao brojne posjetitelje u Etno naselje Novo Čiče, roštilja, gibanice i atrakcija nije nedostajalo
Pokazati svoje umijeće u roštiljanju i pravljenju gibanica nije željelo propustiti čak 30 ekipa koja su se natjecala za titulu najboljeg roštilj – majstora na održanom 6. Turopoljskom Chill&Grillu u Etno naselju Novo Čiče. Sunčana i iznadprosječno topla nedjelja privukla je brojne posjetitelje koji su posjetili ovu tradicionalnu manifestaciju, pojeli dobar roštilj, zasladili se gibanicom i uživali u društvu. Mogli su pogledati i 35 oldtimer vozila, a bikeri su došli s 25 motora. Atrakcija nije nedostajalo.
-Sve se ove godine vrti oko broja 30, čak je i 30 celzijevih stupnjeva. Hvala svima na dolasku, ima nas oko 1250, vidimo da ova manifestacija ima svoje čari, svoj smisao i svaki puta kada je dvorište puno mi smo sretni – kazao je u ime organizatora Stipo Duvnjak.
Ekipe koje su se prijavile nisu samo s velikogoričkog područja. Da pokažu svoje umijeće u pravljenju roštilja došle su ekipe iz Gline, iz Slavonije, Zagreba i Samobora. Tko jednom dođe iduće se godine i vrati.
-Poanta je u druženju iako je ova manifestacija natjecateljskog duha ali nije važno tko će pobijediti. Čini se da nam je dvorište već premalo, da je veće bilo bi sigurno i više ekipa – zaključio je Duvnjak.
Roštiljadu na otvorenom nije propustio ni gradonačelnik priznavši da jako voli peći roštilj, no njegova obitelj baš i nije oduševljena gotovim proizvodom, pa sa smijehom zaključuje da baš i nije dobar roštilj- majstor. Podržava, kaže, entuzijazam ljudi koji volonterski pridonose svojoj zajednici.
-Svake godine je sve veći broj ljudi i sadržaja što zaslužuje poštovanje i poticaj svima onima koji se bave društvenim radom jer uvelike može obogatiti društveni život u zajednici u kojoj živite. Kao Grad podržavamo ovu manifestaciju kao i sve druge manifestacije – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.
Ovu manifestaciju podržava i Turistička zajednica grada Velike Gorice, a priliku da kuša gibanice i ocijeni koja je najbolja imala je direktorica Maja Toth.
-Drago mi je da svake godine ima sve više prijavljenih ekipa, što se mi Velikogoričani na ovaj način družimo, lijepo je što KUD Novo Čiče njeguje naše tradicionalne običaje i organizira ovakve manifestacije. Nadam se da će ovakvih projekata biti i više – istaknula je Maja Toth.
Od 30 ekipa koje su pekle roštilj i od 29 uzoraka gibanica trebalo je i proglasiti pobjednike.
Žiri nije imalo lak posao, no ove godine titulom najboljih roštilj-majstora okrunila se ekipa okupljena u Udruzi djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Velika Gorica. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mjesnog odbora Jagodno, dok su broncu dobili Tur bikers MC Croatia.
Najukusniju gibanicu ove je godine zamijesila i ispekla Natalija Kovačiček, iza nje bila je Ružica Trbić, dok je treće mjesto sa svojom gibanicom osvojila Ivančica Zetković i Društvo žena Pešćenica.
Kvalitetno provedena nedjelja uz dobru hranu i zabavu odličan je „vjetar u leđa“ organizatorima za pripremu idućeg Chill&Grilla.
Galerija slika

Lokaciju buduće dnevne bolnice u Velikoj Gorici obišla resorna ministrica u pratnji gradonačelnika

Folkloraši okupljeni u KUD "Nova zora" predstavljat će Zagrebačku županiju na 59. Đakovačkim vezovima

Počelo ljetno radno vrijeme Policijske postaje Velika Gorica

Obnavlja se nadstrešnica na tržnici, svoje „kumice” sa svježim proizvodima pronađite kod Muzeja Turopolja

Lazina 'gazi' i dalje: Pobjedom u derbiju s Pešćenicom učvrstila lidersku poziciju, Čička Poljana i Kuče prvi pratitelji

Ribolovci pomažu očuvanju bioraznolikosti: U jezeru Vukovina Marijan Ljubas uhvatio 14 crvenouhih kornjača
