
Radionica na kojoj kuhate ono što uberete
U subotu 8. travnja u 10 sati na recikliranom imanju Udruge Zmag u Vukomeriću održat će se radionica "Jedemo što uberemo".
-Napokon je stiglo proljeće, a s njime i fino samoniklo jestivo bilje. Prošetat ćemo se poljem i šumom na Vukomeriću, te svu pažnju usmjeriti na divlji hmelj, mlade izdanke paprati i nezaobilazni medvjeđi luk-stoji u opisu radionice.
Jeste li znali da se medvjeđi luk zove tako jer medvjedi nakon zimskog sna prvo jedu ovu proljetnu biljku, kako bi pročistili želudac, crijeva i krv? Tako i nama tijelo žudi za nečim svježim, a dobro dođe i čišćenje organizma nakon duge zime. Osim medvjeđeg luka na putu prema šumi, brat će se mladi izdanci divljeg hmelja i paprati, koje se još od davnina smatraju pravom poslasticom.
Na radionici možete naučiti: što trebamo uzeti sa sobom u berbu, kako prepoznati ove tri biljke, saznati zanimljivosti vezane uz njih (ljekovitost, porijeklo, uzgoj) i na kraju isprobati super recepte.
Edukativna šetnja završit će slasnim ručkom, cijena radionice je 200 kn, a prijaviti se možete OVDJE.
Voditeljica radionice je Sendy Osmičević koja je magistrirala Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode. Završila je 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju, te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Od 2017. u ZMAG-u radi kao koordinatorica programa za hranu, te kao voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti, a sakupljanje samoniklog jestivog bilja joj je hobi.

FOTO FA Turopolje u Bitoli: Naši folkloraši predstavili Hrvatsku na 55. Ilindenskim danima

Plan upravljanja razvojem turizma Zagrebačke županije na e-Savjetovanju: Napišite svoje prijedloge i komentare

Veterani "Gromova" i lovci čuvaju sjećanje na Jadranka Cumbaja

VELIKOGORIČKA PRIČA Više od rata: Nikica Repač i trajno nasljeđe 153. brigade

„Domovine dostojni bijahu” Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje kod spomenika „Golubica”

Carević: Veseli me da smo dali šansu našim juniorima, veselim me da smo bili hrabri, ali moramo dovesti još igrača
