Specijaliteti najboljih goričkih restorana po promotivnim cijenama: Počinje Gastro tjedan!
Velika Gorica od 3. do 12. listopada ponovno postaje središte jesenskih događanja Zagrebačke županije u sklopu manifestacije Gastro Turopolja. Kao uvod u središnji vikend, već od petka, 3. listopada, počinje Gastro tjedan. Cilj tjedna je promocija lokalne ugostiteljske ponude kroz posebne menije nadahnute turopoljskom kuhinjom. Ove godine uključilo se čak 14 restorana i ugostiteljskih objekata, koji će svojim gostima ponuditi raznolike menije po promotivnim cijenama.
U ponudi su tradicionalna turopoljska jela, ali i ona mediteranska, no gladni neće ostati ni ljubitelji pizza i burgera. Ćevapi u umaku od pečenih paprika, punjeni svinjski file s umakom od vrganja, rižoto s bućom i umakom od gorgonzole, pačji batak s mlincima neka su od glavnih jela na menijima poznatih velikogoričkih restorana. U ponudi su i razne juhe od sezonskog povrća, a obrok svakako možete zaključiti odličnim desertom među kojima su štrudle od jabuke sa sladoledom, bazlamače s preljevom od šumskog voća, knedle sa šljivama, pohane jabuke i razne druge delicije.
Detaljan popis restorana, njihovu ponudu i cijene pronađite u nastavku.
Uživajte u bogatstvu okusa u Gastro tjednu od 3. do 12. listopada!
Batak Velika Gorica
 • Piće dobrodošlice La Farra Prosecco
 • Juha od bundeve
 • Ćevapi u umaku od pečenih paprika
 • Domaća rakija od kuće na kraju ručka/večere
Bistro Babriga
MENI I – 20 €
 • Krem juha od rajčice s aromatiziranim kockicama kruha
 • Sporo pečena baby teleća koljenica s kremom od krumpira
 • Štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije
MENI II – 19 €
 • Beli žganci s tropom
 • Obrazi turopoljske svinje u umaku s domaćim njokima i pistacijom
 • Štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije
MENI III – 18 €
 • Domaća tjestenina s lungićem, tikvicama i povrtnim pestom
 • Punjeni svinjski file s umakom od vrganja i domaćim kroketima
 • Bazlamača s preljevom od šumskog voća
Bistro Kaktus
 • Pizza Kaktus + desert – 9,40 €
 • Tacos + desert – 8,80 €
Bistro & Pizza Papamo – 22 €
 • Juha od cikle
 • Rižoto s bućom i umakom od gorgonzole
 • Svinjski lungić na kremi od kestena s umakom od šumskog voća
 • Torta od mrkve
Chop Old House Hotel & Restaurant
MENI I – 24 €
 • Crni rižoto od sipe s bobom
 • File brancina, coulis od blitve, slanutak sa sušenom rajčicom
 • Čokoladni souffle, sladoled od vanilije
MENI II – 24 €
 • Krem juha od buče
 • Spider steak, pire krumpir s tartufima
 • Štrudla od jabuke, krema od vanilije
MENI III – 24 €
 • Pašteta od pjetlića, krema od kruške, crumble badema
 • Rižoto s kremom od cvjetače i mesom goveđeg repa
 • Knedle sa šljivama
Fork Restoran & Bar
MENI I – 19 €
 • Juha od buče
 • Pačji batak sa mlincima
 • Štrudla od jabuka sa sladoledom od vanilije i bučinim uljem
MENI II – 24 €
 • Krem juha od gljiva
 • Pork belly s krumpirom iz pećnice
 • Dnevna ponuda kolača
268 Burgers & Pizza
MENI I – 13,50 €
 • El Diablo smash burger + Hot Chilly Frites + Grif Craft pivo
MENI II – 14,50 €
 • Triple Threat smash burger + Truffle Frites + Coca Cola
Hayat Grill & Bar
MENI I – 25 €
 • Krem juha od buče
 • Teleća jetrica na žaru s palentom
 • Salata od cikle
 • Pohane jabuke sa sladoledom
MENI II – 25 €
 • Krem juha od buče
 • Juneći obrazi u umaku od suhih šljiva s njokima
 • Mlada miješana salata
 • Pohane jabuke sa sladoledom
Monument
MENI I – 11 €
 • Senf-med burger i pekarski krumpir s tartufata umakom i grana padanom
MENI II – 9 €
 • Gorička pizza (umak od rajčice, sir, dimljena vratina, buđola, ljubičasti luk, cherry rajčica)
MENI III – 34 € (za 2 osobe)
 • Monument plata + 2 pića po izboru
Konoba Stari Podrum – 23 €
 • Krem juha od gljiva
 • Lovački gulaš s veprovim mesom, njokima i šumskim gljivama
 • Turopoljska slatka štrukla
Pivnica Turopolje – 26 €
 • Pašteta od telećih jetrica s lisnatom salatom i tostom
 • Pureći file punjen povrćem i gljivama u lisnatom tijestu ili baby teleći kotleti s krustom od začinskog bilja
 • Pire od cvjetače i brokule ili krumpir Parisienne
 • Desert od kestena i čokolade
 • Domaći bijeli i kukuruzni kruh
Restoran Modena – 8,90 €
 • Švedski stol „Tjedan turopoljske kuhinje“
 • Gratis: turopoljski fanjki
Restoran Mon Ami
MENI I
 • Krem juha od bundeve, jabuke i đumbira
 • Pljukanci s kozicama i crnim tartufom
 • Skradinska torta sa sladoledom i bučinim uljem
MENI II
 • Rižoto od sipe i liganja s bobom
 • Pileći zabatak BBQ, coleslaw salata, krumpir s ružmarinom
 • Torta od jabuke s kremom od vanilije
Cijena: 24 € (ručak) / 26 € (večera)
Ugostiteljski obrt Grof
MENI I – 22 € (za 1 osobu)
 • Krem juha od buče
 • Punjeni odrezak „Grof“ s umakom od šampinjona i kroketima
 • Šopska salata
 • Lava cake sa sladoledom
MENI II – 48 € (za 2 osobe)
 • Domaća juha s rezancima
 • „Gurmanska plata“ (bečki odrezak, punjena pljeskavica, pileći ražnjići s pancetom, punjeni pileći file, ćevapčići, kroketi, povrće s roštilja, njoki u umaku od povrća, pommes frites)
 • Miješana salata
 • Lava cake sa sladoledom
Galerija slika
        
    Trideset godina servisa Klarić: Domaći servis koji je odrastao s Velikom Goricom
        
    U sjećanje na Franju pl. Lučića u crkvi Navještenja BDM održan koncert duhovne glazbe
        
    HEP najavio radove u Kurilovcu, pojedine ulice tri dana privremeno bez struje
        
    Sanda Puljiz Vidović dobitnica Nagrade za osobiti doprinos psihologijskoj struci
        
    Bizarni autogolovi i hladnokrvna egzekucija za prekid crnog prvenstvenog niza i uvjerljivo slavlje nad Lokosima!
        
    Slavlje Turopolja u Gornjoj Lomnici, Mladost u Obrezini 'razmontirala' imenjaka iz Klinča Sela, Dinamo prekinuo niz poraza u Novom Čiču