Novosti Sport Događanja

Specijaliteti najboljih goričkih restorana po promotivnim cijenama: Počinje Gastro tjedan!

01.10.2025. / Redakcija

Velika Gorica od 3. do 12. listopada ponovno postaje središte jesenskih događanja Zagrebačke županije u sklopu manifestacije Gastro Turopolja. Kao uvod u središnji vikend, već od petka, 3. listopada, počinje Gastro tjedan. Cilj tjedna je promocija lokalne ugostiteljske ponude kroz posebne menije nadahnute turopoljskom kuhinjom. Ove godine uključilo se čak 14 restorana i ugostiteljskih objekata, koji će svojim gostima ponuditi raznolike menije po promotivnim cijenama.

U ponudi su tradicionalna turopoljska jela, ali i ona mediteranska, no gladni neće ostati ni ljubitelji pizza i burgera. Ćevapi u umaku od pečenih paprika, punjeni svinjski file s umakom od vrganja, rižoto s bućom i umakom od gorgonzole, pačji batak s mlincima neka su od glavnih jela na menijima poznatih velikogoričkih restorana. U ponudi su i razne juhe od sezonskog povrća, a obrok svakako možete zaključiti odličnim desertom među kojima su štrudle od jabuke sa sladoledom, bazlamače s preljevom od šumskog voća, knedle sa šljivama, pohane jabuke i razne druge delicije.

Detaljan popis restorana, njihovu ponudu i cijene pronađite u nastavku.

Uživajte u bogatstvu okusa u Gastro tjednu od 3. do 12. listopada!


Batak Velika Gorica
• Piće dobrodošlice La Farra Prosecco
• Juha od bundeve
• Ćevapi u umaku od pečenih paprika
• Domaća rakija od kuće na kraju ručka/večere

Bistro Babriga
MENI I – 20 €
• Krem juha od rajčice s aromatiziranim kockicama kruha
• Sporo pečena baby teleća koljenica s kremom od krumpira
• Štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije
MENI II – 19 €
• Beli žganci s tropom
• Obrazi turopoljske svinje u umaku s domaćim njokima i pistacijom
• Štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije
MENI III – 18 €
• Domaća tjestenina s lungićem, tikvicama i povrtnim pestom
• Punjeni svinjski file s umakom od vrganja i domaćim kroketima
• Bazlamača s preljevom od šumskog voća

Bistro Kaktus
• Pizza Kaktus + desert – 9,40 €
• Tacos + desert – 8,80 €

Bistro & Pizza Papamo – 22 €
• Juha od cikle
• Rižoto s bućom i umakom od gorgonzole
• Svinjski lungić na kremi od kestena s umakom od šumskog voća
• Torta od mrkve

Chop Old House Hotel & Restaurant
MENI I – 24 €
• Crni rižoto od sipe s bobom
• File brancina, coulis od blitve, slanutak sa sušenom rajčicom
• Čokoladni souffle, sladoled od vanilije
MENI II – 24 €
• Krem juha od buče
• Spider steak, pire krumpir s tartufima
• Štrudla od jabuke, krema od vanilije
MENI III – 24 €
• Pašteta od pjetlića, krema od kruške, crumble badema
• Rižoto s kremom od cvjetače i mesom goveđeg repa
• Knedle sa šljivama

Fork Restoran & Bar
MENI I – 19 €
• Juha od buče
• Pačji batak sa mlincima
• Štrudla od jabuka sa sladoledom od vanilije i bučinim uljem
MENI II – 24 €
• Krem juha od gljiva
• Pork belly s krumpirom iz pećnice
• Dnevna ponuda kolača

268 Burgers & Pizza
MENI I – 13,50 €
• El Diablo smash burger + Hot Chilly Frites + Grif Craft pivo
MENI II – 14,50 €
• Triple Threat smash burger + Truffle Frites + Coca Cola

Hayat Grill & Bar
MENI I – 25 €
• Krem juha od buče
• Teleća jetrica na žaru s palentom
• Salata od cikle
• Pohane jabuke sa sladoledom
MENI II – 25 €
• Krem juha od buče
• Juneći obrazi u umaku od suhih šljiva s njokima
• Mlada miješana salata
• Pohane jabuke sa sladoledom

Monument
MENI I – 11 €
• Senf-med burger i pekarski krumpir s tartufata umakom i grana padanom
MENI II – 9 €
• Gorička pizza (umak od rajčice, sir, dimljena vratina, buđola, ljubičasti luk, cherry rajčica)
MENI III – 34 € (za 2 osobe)
• Monument plata + 2 pića po izboru

Konoba Stari Podrum – 23 €
• Krem juha od gljiva
• Lovački gulaš s veprovim mesom, njokima i šumskim gljivama
• Turopoljska slatka štrukla

Pivnica Turopolje – 26 €
• Pašteta od telećih jetrica s lisnatom salatom i tostom
• Pureći file punjen povrćem i gljivama u lisnatom tijestu ili baby teleći kotleti s krustom od začinskog bilja
• Pire od cvjetače i brokule ili krumpir Parisienne
• Desert od kestena i čokolade
• Domaći bijeli i kukuruzni kruh

Restoran Modena – 8,90 €
• Švedski stol „Tjedan turopoljske kuhinje“
• Gratis: turopoljski fanjki

Restoran Mon Ami
MENI I
• Krem juha od bundeve, jabuke i đumbira
• Pljukanci s kozicama i crnim tartufom
• Skradinska torta sa sladoledom i bučinim uljem
MENI II
• Rižoto od sipe i liganja s bobom
• Pileći zabatak BBQ, coleslaw salata, krumpir s ružmarinom
• Torta od jabuke s kremom od vanilije
Cijena: 24 € (ručak) / 26 € (večera)

Ugostiteljski obrt Grof
MENI I – 22 € (za 1 osobu)
• Krem juha od buče
• Punjeni odrezak „Grof“ s umakom od šampinjona i kroketima
• Šopska salata
• Lava cake sa sladoledom
MENI II – 48 € (za 2 osobe)
• Domaća juha s rezancima
• „Gurmanska plata“ (bečki odrezak, punjena pljeskavica, pileći ražnjići s pancetom, punjeni pileći file, ćevapčići, kroketi, povrće s roštilja, njoki u umaku od povrća, pommes frites)
• Miješana salata
• Lava cake sa sladoledom

Galerija slika

Specijaliteti najboljih goričkih restorana po promotivnim cijenama: Počinje Gastro tjedan!

Podijeli