THE FLYING DISH - novo, maštovito i nešto posve drugačije u Velikoj Gorici
Velika Gorica je dobila potpuno novu manifestaciju. U Parku Plemenite općine turopoljske jučer je otvoren The Flying Dish Festival u organizaciji Turističke zajednice Velika Gorica, koji u naš grad dovodi okuse nekih dalekih zemalja i nezaobilazna je destinacija ovog vikenda.
Brojne se gastronomske manifestacije održavaju u našem gradu i njegovim naseljima. Festivali koji promoviraju tradicionalnu turopoljsku kuhinju, domaću hranu i domaće proizvođače, i koji su rado posjećeni. The Flying Dish Festival Velikoj Gorici nudi nešto novo i nešto posve drugačije. U srce grada dovodi kulinarske specijalitete na kakve nismo navikli u našim krajevima, a sve to uz jedinstveni ugođaj.
U pet kućica očekuje vas bogata ponuda nesvakidašnjih gastronomskih delicija. Od japanskih i meksičkih specijaliteta do nizozemskih slatkih delicija, zanimljivih koktela za osvježenje. Uživanje u isprobavanju okusa dalekih zemalja prati romantična dekoracija krošnji stabala ovog gradskog parka.
Od ugođaja, glazbe, atmosfere do ponude - građani pohvaljuju manifestaciju.
-Uzeli smo sushi s tunom i sushi s lososom, i ovaj bao banse da probamo. Super izgleda pa ćemo vidjeti. Odlučili smo se najprije za japansku kuhinju, ali planiramo navratiti sigurno još koji dan da probamo i drugo. Ovo je super stvar za Goricu. Imamo mi naš Gastro, ali ovo je ipak nešto drugačije. Imamo raznolikost ponude, a raznolikost je lijepa. Muzika je dobra, ima ljudi, atmosfera je odlična, stvarno za Goričane super stvar - rekao nam je gospodin Darko.
Gospođa Andrea iz Novog Čiča i sama sudjeluje na manifestaciji Gastro Turopolja sa svojim Društvom žena. Iako je naklonjena tradicionalnoj kuhinji, ideju ovog Festivala je pohvalila, njeni dojmovi su odlični.
- Naručila sam trganu svinjetinu s ukiseljenim lukom, paradajzom, začinima, odlučila sam se za tu varijantu. Ekipa s kojom sam došla je više za sushi, ja baš nisam za to, više sam za tradicionalnije okuse. Ali ovo mi se sviđa. Nismo još sve obišli, ali dojmilo mi se. Žao mi je ako planove za vikend pokvari kiša, jer ovaj Festival je pun pogodak - rekla nam je.
U "slatkoj kućici" Jelly Sweets možete pronaći maštovite vafle i dontule te ponudu koktela i sokova. "Cugeraj" nudi meksičke specijalitete. Za ljubitelje azijske kuhinje tu je ponuda sushija i baobansa, a za one koji više vole tradicionalnije okuse i sočan zalogaj pronaći će ih u mesnoj kućici. Uz to bogata je ponuda raznovrsnih koktela i zanimljivih pića. Cijene se kreću od 7 do 10 eura, slatki deserti su nešto jeftiniji, no riječ je o standardnim festivalskim cijenama.
Ideja organizatora je da ovaj festival ne bude samo gastro manifestacija, već pravi "melting pot" kultura i okusa koji spaja najbolje iz različitih svjetskih kuhinja, stvarajući jedinstveno iskustvo koje nas vodi na putovanje kroz okuse i običaje – sve to uz odličnu glazbu i nezaboravne trenutke.
Jesu li u tome uspjeli? Uvjerite se sami. Festival traje još danas i sutra, a otvoren je od 11 do 24 sata.