Novosti Sport Događanja

Županija poduzetnicima dodijelila 6,8 milijuna kuna potpora, među dobitnicima i desetak goričkih poduzetnika

19.07.2021. / Maja Peranić

Nakon što je Zagrebačka županija s 2 milijuna kuna podržala poslovanje poduzetnika koje je bilo onemogućeno lockdown-om te nakon što je sredinom lipnja poduzetnicima početnicima dodijelila milijun kuna potpora, danas su u dvorani Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Ugovore je ostvatrilo i desetak obrtnika i poduzetnika s velikogoričkog područja, a u njihovo ime na potporama Županiji zahvalila je Ivana Belošević vlasnica obrta „Cipov” iz Buševca kojoj je ovo prva potpora Zagrebačke županije.

-Potpora mi omogućuje daljnje poslovanje u ovim teškim vremenima, a dobivenih 18 tisuća kuna utrošit ću na renovaciju poslovnog prostora- rekla je Belošević čiji obiteljski obrt posluje od 1983. godine te trenutno ima troje zaposlenih. O Ivaninom životnom pozivu, obrtu i najukusnijim štruklima pisali smo – ovdje.

Od navedenih 6,8 milijuna kuna koliko je Zagrebačka županija dodijelila – 3,6 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti. Po korisniku se potpore kreću od 18 do 70 tisuća kuna, a za proizvodne djelatnosti su dodijeljene za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

U ime Zagrebačke županije ugovore je poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

-Zagrebačka županija ove je godine kroz 4 različite mjere za više od 500 poduzetnika sa svog područja osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Na ovaj način Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu koje je 'žila kucavica' našeg gospodarstva- naglasio je Kolarec pozvavši pritom poduzetnike da i dalje prate županijske natječaje.

(foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Županija poduzetnicima dodijelila 6,8 milijuna kuna potpora, među dobitnicima i desetak goričkih poduzetnika Županija poduzetnicima dodijelila 6,8 milijuna kuna potpora, među dobitnicima i desetak goričkih poduzetnika Županija poduzetnicima dodijelila 6,8 milijuna kuna potpora, među dobitnicima i desetak goričkih poduzetnika

Podijeli