Novosti Sport Događanja

"Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao."

15.12.2019. / Juraj Odrčić

Nedjeljni dan kod Muzeja Turopolja danas su obilježile dvije humanitarne akcije u kojima su se prikupljala sredstva za mališane u potrebi. Na platou kod muzeja smjestila se ekipa koja je na Sarmijadi prikupljala sredstva za sestre Rinčić dok je u veselom Božićnom selu društvo pod imenom VG Legacy prikupljalo sredstva za medicinsku opremu za bolnicu Srebrnjak.

- Dragi moji, dogodilo se Božićno čudo i na današnjoj završnici humanitarke VG Legacy skupili smo nevjerojatnih 9.000 kuna. Naravno da smo priželjkivali ovakav iznos ali mu se niti u najluđim snovima nisam nadala - poručila je Dalija Zubek ispred VG Legacya.

Veseli poligon, kolači, fritule, grah, kuhani gin, ali i božićni pokloni koje je sve otkupio jedan kupac, i svašta drugoga bili su u ponudi organizatora. Brojnoj volonterskoj ekipi danas su u pomoć stigli i Ivanka Mazurkijević te Damir Martinović Mrle iz grupe Let3.

Ova akcija završava u narednih par dana, a do kraja akcije želja je prikupiti još 4400 kuna s čime bi prikupili dovoljna sredstva za kupnju respiratora i monitora životnih funkcija. Hoće li uspjeti, saznat ćemo u utorak.

KUD Čiče, Turopoljska tradicija i Buvljakuše, danas su organizirali humanitarnu akciju za sestre Lorenu i Ivu Rinčić.

- Dobro smo se pripremili za ovu akciju te smo osigurali 900 sarmi, kuhano vino, kolače, fritule i druge domaće delicije. Lijepo vrijeme nas je poslužilo te nam je i odaziv naših građanki i građana bio veliki, sve što smo pripremili, sve je i podijeljeno. Naplaćivali nismo niti jedan proizvod koji smo ponudili, građani su donirali koliko su htjeli te smo ukupno prikupili 14.360 kuna - poručili su organizatori, a jedan od njih Filip Margić komentirao je riječima: "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao."

Za dobar štimung pobrinuli su se tamburaši KUD-a Čiče i pjevački zbor Lipa iz Kosnice, a s njima je bio i trenutno najpopularniji Goričanin Robert Roko Baković. Ova dva humanitarna događanja podržali su i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar te predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

Galerija slika

"Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao." "Da moj grad Velika Gorica ima veliko srce, danas je to i pokazao."

Podijeli