°C 15

Dječak (10) ponovno prohodao: Gorički liječnik u neurokirurškom timu zaslužnom za veliki uspjeh!

09.01.2020.

Petar Brnada

Velikogoričanin dr. Darko Chudy našao se u neurokirurškom timu u Kliničkoj bolnici Dubrava koji je ostvario novi veliki medicinski uspjeh!

Naime, desetogodišnjaku iz Dalmacije koji je zbog rijetke bolesti postao nepokretan, ugrađen je duboki stimulator mozga te je samo tri mjeseca nakon operacije prohodao. Kako piše HRT, roditelji dječaka čak su pet godina tragali za dijagnozom sve dok nisu saznali da je riječ o rijetkoj bolesti - distoniji. To je stanje u kojem mozak nema kontrolu nad mišićnim aktivnostima i uzrok je svih problema njihova sina.

Nakon brojnih pokušaja i metoda liječenja za pomoć su se obratili profesoru Darku Chudyju u KB Dubrava, našem sugrađaninu, pa je njihov sin operiran prije tri mjeseca, a rezultati su, kako kažu, nevjerojatni. Naime, dječak sve razgovjetnije govori, samostalno sjedi, kontrolira pokrete i hoda, piše HRT.

Prof. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KB Dubrava, kazao je kako očekuje da se dječak osamostali te da ima životne šanse kao i svi drugi dječaci. Da su pomaci sve vidljiviji, kaže i dječakova fizioterapeutkinja Veronika Paradžik.

Dječak sad ide u toplice te se očekuje da će njegovo stanje biti sve bolje i bolje.

Uspjeh velikogoričkog liječnika ponosno je prokomentirao i gradonačelnik Dražen Barišić.

-Čovjek se može samo osjećati beskrajno ponosno kad si gradonačelnik grada u kojem žive ovakvi sjajni ljudi poput dr. Darka Chudya- rekao je gradonačelnik.

Foto: HRT