Novosti Sport Događanja

FOTO: Napreduju radovi na izgradnji novog mosta u Čičkoj Poljani

28.03.2024. / Maja Peranić

Izgradnja novog mosta u Čičkoj Poljani odvija prema planu. Započelo je postavljanje pilota novog mosta te će kroz dvadesetak dana biti postavljeno svih 12 pilota novog mosta, objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podsjetimo, uklanjanje dotrajalog drvenog mosta počelo je početkom mjeseca nakon čega se krenulo u izgradnju novog betonskog mosta, a radovi bi ukupno trebali trajati 180 radnih dana. Izvođač radova je CIGLENICA d.o.o., a ukupna vrijednost investicije 1.260.000 eura.

U prvoj fazi radova gradit će se samo most, a cesta ostaje u sadašnjim gabaritima. Ukupna duljina mosta bit će 51,20 metara, a širina 7,5 metara uz obostrane pješačke staze što je gotovo dvostruko više od postojećeg mosta.

U uzdužnom pogledu most će biti u jednostranom padu od strane naselja Kuče prema naselju Poljana Čička. U poprečnom pogledu asfaltni zastor mosta ima također jednostrani pad od 2,0 %, što će omogućavati dobru oborinsku odvodnju gornjih površina mosta.

Most će imati uzdužnu dispoziciju s tri raspona, tri raspona, dva krajnja veličine 15 metara. i srednji veličine 21,20 metra. Predviđena visina rubnjaka iznad asfalta na mostu je 20 cm, da se izbjegnu odbojne ograde za vozila, koje bi uvjetovale veću širinu mosta za oko 1 metar.

Kako će novi most biti betonski veza sa starim mostom ostat će vidljivo u ogradama za pješake koje će biti drvene te čelične. Predviđene su u visini od 100 cm, odgovarajuće zaštićene zaštitnim premazima, trajnosti do 10 godina.

Galerija slika

FOTO: Napreduju radovi na izgradnji novog mosta u Čičkoj Poljani FOTO: Napreduju radovi na izgradnji novog mosta u Čičkoj Poljani FOTO: Napreduju radovi na izgradnji novog mosta u Čičkoj Poljani

Podijeli