°C 15

Hrvatska pošta otkrila kako je kradljivca mobitela sama prijavila policiji: Ovakvi slučajevi su rijetki

11.01.2020.

Juraj Odrčić

Hrvatska pošta reagirala je na jučerašnji članak u kojemu smo objavili kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad njihovim zaposlenikom koji je krao mobitele iz distrubtivno-sortirnog centra HP-a u Velikoj Gorica.

- U Hrvatskoj pošti je uspostavljen kvalitetan sustav korporativne sigurnosti koji omogućava brzo uočavanje i sprječavanje neželjenih događaja. Redovito provodimo nadzor i kontrolu procesa kako bismo otkrili i spriječili ovakve događaje. U jednoj od kontrola prilikom izlaska iz Novog sortirnog centra kod radnika je pronađeno nekoliko mobitela u originalnom pakiranju. Pozvana je policija i provedeno je kriminalističko istraživanje - poručili su iz Pošte.

- Hrvatska pošta zapošljava oko 10.000 radnika i velika većina njih profesionalno radi svoj posao te žive misiju Hrvatske pošte – biti građanima na usluzi. Dnevno se u Hrvatskoj uruči oko milijun i pol pošiljaka, a ovakvi slučajevi doista su rijetki te se zbog nanošenja štete korisnicima i poslodavcu najstrože sankcioniraju - zaključili su u reagiranju na naš članak.