°C 18

Isplaćen dug, obustavljena ovrha: Obitelj Ivanković iz D. Lomnice uspjela sačuvati svoj jedini dom!

13.01.2020.

Petar Brnada

Sa jučerašnjim danom, 12.siječnja 2020. godine, uspješno je završila humanitarna akcija „Moj dom“, koja je pokrenuta s ciljem pomoći deseteročlanoj obitelji Ivanković iz Donje Lomnice u prikupljanju novčanih sredstava za plaćanje duga banci.

Tako je banci isplaćen u cijelosti iznos po nagodbi, na ime kredita, odnosno iznos od 55.000,00 kuna, a banka je pred sudom povukla ovrhu. Stoga je ovršni postupak koji se vodio protiv umirovljenice Rose Ivanković obustavljen.

Kako smo pisali još sredinom listopada prošle godine, umirovljenoj Rosi, i njenim kćerima Antoniji i Marini, ostao je kredit ERSTE banke na iznos od 75.218,42 kn. Nakon smrti supruga gospođe Rose Ivanković, ERSTE BANKA pokrenula je ovršni postupak, u kojem je banka kao ovrhovoditelj ishodila zabilježbu ovrhe prodajom nekretnine –  obiteljske kuće koja je jedini dom za gospođu Rosu i njezinu obitelj.

Zbog svoje dobi i lošijeg zdravstvenog stanja, gospođa Rosa nije radno sposobna, a s iznosom svoje skromne mirovine potpomaže svoje dvije punoljetne kćeri Antoniju i Marinu (i njihovu djecu), koje su obje teško invalidne osobe od djetinjstva zbog bolesti ( 100%- tjelesno oštećenje „prema odjeljku IIB, točki 7 Liste tjelesnih oštećenja iz članka 2. Zakona o listi tjelesnih oštećenja).

Od viška novca koji je ostao nakon podmirenja iznosa po nagodbi banci, za obitelj Ivanković su kupljeni: štednjak, bojler i mašina za rublje, otkrila nam je Anđelka Samardžić, predsjednica Udruge Sv. Vinka Paulskog u RH- organizatora i prijavitelja ove humanitarne akcije.

-U ime deseteročlane obitelji Ivanković iz Velike Gorice, te u ime Udruge sv.Vinka Paulskog, iskreno zahvaljujemo svim donatorima koji su se odazvali na ovu akciju, kao i svima koji su na druge načine pomogli da se isplati dugovanje banci i tako pomogli da deseteročlana obitelj Ivanković sačuva svoj jedini dom od prisilne ovrhe i prodaje- poručila je Samardžić dodavši da smo svojim doprinosom pokazali da imamo osjećaja i srca za one kojima je pomoć potrebna i da smo se spremni odazvati kada je najpotrebnije.