Novosti Sport Događanja

Ljetni radovi na ulicama: Porinova pri kraju, kreće rekonstrukcija Stepanske i Gradićke, u planu i Bratstvo I

10.07.2024. / Maja Peranić

Na području grada uređuje se Porinova ulica, a radovi bi trebali biti gotovi početkom kolovoza. Novo ruho uskoro će dobiti nastavak Stepanske ulice u Donjoj Lomnici kao i Gradićka u Gradićima. Rekonstrukcija očekuje i Jelačićevu, o čemu smo već pisali, a najavljeni su i radovi u ulici Bratstvo I. Spomenuto je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća najavio pročelnik UO za promet Dubravko Katulić odgovorivši na pitanje vijećnika Milivoja Dijaneževića o tome koji su radovi u planu ovog ljeta.

-Ulica kneza Porina je u završnoj fazi. Radit će se pješačke staze, a sljedeći tjedan počinju pripreme samih asfaltnih površina. Radovi će biti završeni već početkom kolovoza. U tijeku su radovi u naselju Ščitarjevo na ulazu u naselje, sljedeći tjedan započinjemo s asfaltiranjem pješačkih staza još smo u dogovoru s vodoopskrbom s obzirom na to da smo imali dio od aglomeracije koji još treba sanirati. Preostaje još završno saniranje same kolničke konstrukcije te će taj dio do skretanja za Obrezinu biti gotov – rekao je Katulić dodavši da se radi i pješačka staza u Šiljakovini, u tijeku je izvođenje i bit će gotova tijekom jeseni.

Kroz mjesec dana počinju radovi u Gradićima i Donjoj Lomnici. Radi se o rekonstrukcijama Gradičke i Stepanske ulice u spomenutim naseljima.

-Najavljujem i radove u Gradićima u Gradičkoj ulici kao i u Stepanskoj u Donjoj Lomnici. Prijedlozi ugovora su napravljeni. Čekamo da Grad potpiše ugovor o kreditiranju s našom poslovnom bankom kako bi mogli zaključiti ugovore i započeti s radovima. Bit će i zamjena vodovodne mreže pa je potrebno izvršiti te radove zatim i rekonstrukciju ulice. Kroz mjesec dana bi radovi trebali početi – kazao je pročelnik.

Otvorene su ponude za Jelačićevu ulicu, ocjenjuju se i odluka će biti kroz tjedan-dva kao i za ulicu Augusta Šenoe uz obilaznicu, a koju također očekuju radovi, dodao je pročelnik Katulić.

Na red dolazi i dugoočekivana rekonstrukcija ulice Bratstvo I. U pripremi je i raspisivanje natječaja za tu ulicu rekao je pročelnik.

U sklopu nerazvrstanih cesta i redovnog održavanja ovog ljeta je na redu obnova ulične konstrukcije u Radićevom odvojku te na trgu kralja Tomislava od semafora tržnog centra do ulaza u Javnu vatrogasnu postrojbu.

Podijeli