°C 12

Novi slučajevi zaraze na velikogoričkom području, županija bilježi dvije izliječene osobe

11.08.2020.

Petar Brnada

Velikogoričko područje u protekla 24 bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 11.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 265 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više, a dvije osobe su i izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 216 osoba, a 11 ih je preminulo.

Oba slučaja zaraze evidentirana su u Ispostavi Doma zdravlja Velika Gorica.

Uz novozaražene, županija bilježi i izliječene. Po jedna osoba izliječena je u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje i u Ispostavi Ivanić-Grad.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- ponovno napominju iz Županije.