°C 14

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice

18.03.2020.

Juraj Odrčić

U cilju što jasnijeg informiranja stanovništva Velike Gorice na ovom mjestu će se objavljivati sve službene vijesti Stožera civilne zaštite te Grada Velike Gorice u vezi korona virusa.

KONTAKTI: 

Stožer civilne zaštite Velike Gorice - 091/9488770 i 099/4231989 // e-mail: stozer.czvg@gorica.hr

Centrale Gradske uprave - 01 6269 900

Epidemiološka službe za Zagrebačku županiju - 099/7368784

Hrvatski zavod za javno zdravstvo - 098/227753.

Sve informacije oko korona virusa možete tražiti na broj 113 te web adresi www.koronavirus.hr

 

Svakoga dana u 12:00 sati, možete pratiti javljanja uživo iz Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice velikogoričku javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju izazvanu koronavirusom. >>> OVDJE.

 

7. SVIBNJA, četvrtak

Velika Gorica i dalje 'na nuli', bez promjena po pitanju zaraženih i ozdravljenih

U Velikoj Gorici nema promjena u odnosu na jučer po pitanju zaraženih i ozdravljenih osoba.

Iz gradskog Stožera jutros su izvijestili da šalteri za izdavanje propusnica u gradskoj upravi rade još danas i sutra od 8:00 do 16:00 te ponovno od ponedjeljka. Tijekom vikenda neće raditi.

-Za sve potrebe i dalje je moguće zvati telefone stožera i nužne pomoći: 01/6269900; 091/9488770; 099/4231989- poručili su iz Stožera.

 

6. SVIBNJA, srijeda

Ozdravile još dvije osobe, nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Novih oboljenja nema niti u okolnim općinama pa je tako ukupan broj zaraženih od početka epidemije i dalje 39. Dobra vijest je da su ozdravile još dvije osobe. Iz gradskog Stožera otkrili su da je riječ o jednom pacijentu u samome gradu, te jednom u općini Orle, čime se broj oporavljenih od COVID-19 popeo na 26.

Već osmi dan za redom novozaraženih nema ni u Zagrebačkoj županiji.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 6.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije osam dana za redom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 89 osoba, a četiri su preminule- izvijestili su jutros iz Županije.

 

5. SVIBNJA, utorak

Stožer potvrdio da ni danas nema novozaraženih, ozdravile još tri osobe

U Velikoj Gorici nema novozaraženih koronavirusom, izvijestili su jutros iz gradskog Stožera civilne zaštite.

Uz to, dobra vijest je da su u odnosu na jučerašnji dan ozdravile još tri osobe. Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica tako od početka epidemije bilježi ukupno 39 zaraženih te 24 ozdravljene osobe, dok su tri oboljele osobe preminule.

Pozitivne vijesti stižu i iz Županije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do utorka, 5.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije sedam dana za redom nema novooboljelih, a pet je osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 87 osoba, a četiri su preminule.

 

4. SVIBNJA, ponedjeljak

Velika Gorica i danas bez novih slučajeva zaraze, 'na nuli' i cijela županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, niti danas nema novozaraženih osoba na području Velike Gorice.

Novih slučajeva nema niti u susjednim općinama Kravarsko, Orle i Pokupsko, pa je tako ukupan broj zaraženih na području Ispostave Doma zdravlja Velika Gorica i dalje 39. Od toga je ozdravila 21 osoba, a tri su preminule.

Prema podacima Zavoda, na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 4.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šest dana za redom nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 82 osobe, a četiri su preminule.

 

3. SVIBNJA, nedjelja

Potvrđen novi slučaj smrti zbog koronavirusa

Potvrđen je još jedan smrtan slučaj u Velikoj  Gorici uslijed infekcije koronavirusom, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Broj zaraženih i broj izliječenih u odnosu na jučer ostao je isti - 39 potvrda zaraze, 21 izliječeni, a broj preminulih popeo se tako na tri. Radi se o osobi rođenoj 1946. godine.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 3.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije pet dana za redom nema novooboljelih, ali su 3 osobe više izliječeno te je jedna nažalost preminula. Do sada je ukupno izliječena 81 osoba, a četiri su preminule.

 

2. SVIBNJA, subota

Velika Gorica i danas bez novozaraženih, u zadnja dva tjedna zabilježena samo jedna osoba pozitivna na COVID-19

U Velikoj Gorici niti danas nema novozaraženih koronavirusom, potvrdili su jutros iz Stožera civilne zaštite Velika Gorica.

U zadnja dva tjedna na području grada Velike Gorice zabilježena je samo jedna zaražena osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica bilježi ukupno 21 ozdravljenu osobu.

 

1. SVIBNJA, petak

Velika Gorica i dalje bez novozaraženih, ozdravile još dvije osobe

Niti danas nema potvrde novih slučajeva zaraze koronavirusom u Velikoj Gorici, izvijestili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

U odnosu na jučerašnji dan još dvije osobe su ozdravile pa se tako prema podacima velikogoričke ispostave Doma zdravlja, ukupan broj izliječenih od virusa popeo na 21.

Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica od početka epidemije zabilježila je 39 slučajeva zaraze na širem velikogoričkom području. U samome gradu zaraženo je 35 ljudi, a u susjednim općinama Kravarsko, Orle i Pokupsko četvero mještana.

 

30. TRAVANJ, četvrtak

Nema novozaraženih na području grada i okolnih općina, izliječene još četiri osobe

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice nema novozaraženih koronavirusom.

Novih slučajeva zaraze nema niti u okolnim općinama pa je tako ukupan broj zaraženih od početka epidemije i dalje 39.

Sjajna vijest je da su u odnosu na podatke od jučer ozdravile još četiri osobe pa ih je tako sada ukupno 19.

Također, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 30.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali je 8 osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 66 osoba, a tri su preminule.

 

29. TRAVANJ, srijeda

Dnevno izvješće: Broj ozdravljenih popeo se na 15

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 29.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih na području Zagrebačke županije, ali je 8 osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 58 osoba, a tri su preminule.

- U Velikoj Gorici niti danas nema novih slučajeva zaraženih koronavirusom. Danas bilježimo još jedno ozdravljenje - kratko su izvjestili iz goričkog Stožera civilne zaštite. Do sada je potvrđeno 39 slučajeva u Velikoj Gorici i okolnim općinama uz 15 potvrđenih ozdravljenja te dva smrtna ishoda.

28. TRAVANJ, utorak

Velika Gorica u posljednja 24 sata bez novozaraženih: Ozdravile još dvije osobe, sada ih je ukupno 14

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Nove zaraze nema niti u susjednim općinama pa tako ispostava Doma zdravlja Velika Gorica od početka epidemije bilježi sveukupno 39 zaraženih. Njih 35 zaraženo je u gradu, a preostalih četvero u općinama Orle, Kravarsko i Pokupsko.

Sjajna vijest je i da ispostava Doma zdravlja broji još dvije izliječene osobe, pa je tako broj ozdravljenih porastao na 14. Iz gradskog Stožera izvijestili su da je ozdravila jedna osoba s područja grada te jedna iz općine Pokupsko.

Prema podacima Zavoda, na području Zagrebačke županije do utorka, 28. travnja, do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više, a 3 osobe više su izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 50 osoba, a tri su preminule.

 

27. TRAVANJ, ponedjeljak

Nakon sedam dana Velika Gorica bilježi novi slučaj zaraze koronavirusom

Gradski Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u protekla 24 sata zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom u Velikoj Gorici. Prvi je to novi slučaj zaraze u proteklih tjedan dana.

Tako Velika Gorica od izbijanja epidemije bilježi ukupno 35 oboljelih, susjedne općine Kravarsko, Orle i Pokupsko četiri oboljela, a ukupno je 12 ozdravljenih osoba.

Prvi je dan popuštanja mjera u prvoj fazi. Tako od danas što se tiče gradskih ustanova rade Gradska knjižnica i Muzej Turopolja. Otvorene su sve trgovine, ne samo one prehrambenih artikala i to u cjelodnevnom radnom vremenu do 21 sat s pauzom u poslijepodnevnim satima radi dezinfekcije prostora.

Dodatne autobusne linije

Iz Stožera su podsjetili da su od danas uvedene i dodatne autobusne linije u sustavu izvanrednog javnog prijevoza na području našega grada. Budući da je još uvijek na snazi obustava međužupanijskog putničkog prijevoza, što znači da još uvijek nije dopušten direktan autobusni niti željeznički promet između Velike Gorice i Zagreba, i dalje će prometovati besplatne izvanredne linije namijenjene nužnom prijevozu.

Zbog navedenog uvedene su i dodatne linije do Dubranca, Mraclina, Strmca Bukevskog, Mičevca i Plesa. Funkcioniranje u nužnom javnom prijevozu kontroliraju pripadnici civilne zaštite.

Izdavanje propusnica za one koji nisu u mogućnosti zatražiti istu putem e- sustava obavlja se na šalterima u prostorima gradske uprave samo radnim danom od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

I dalje je u funkciji služba za nužnu pomoć našim starijim sugrađanima putem Crvenog križa i dobrovoljnih vatrogasnih društava, dodali su iz Stožera.

 

26. TRAVANJ, nedjelja

Velika Gorica već tjedan dana bez novozaraženih, do sada ozdravilo 12 osoba

Sedmi dan za redom u Velikoj Gorici nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su jutros iz gradskog Stožera.

Tako je ukupan broj zaraženih u gradu i okolnim općinama i dalje 38, a iz Stožera su također izvijestili da je do sada ozdravilo 12 osoba.

 

25. TRAVANJ, subota

Bez novozaraženih i šesti dan zaredom, još dvije osobe ozdravile

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice niti danas nema novozaraženih osoba, izvijestili su iz Stožera.

Novih pozitivnih na koronavirus nema niti u susjednim općinama Kravarsko, Orle i Pokupsko pa je tako ukupna brojka zaraženih i dalje 38; u gradu su zaražene 34 osobe, a u općinama još četiri.

Ovo je šesti dan zaredom bez novih slučajeva oboljenja, a dobra vijest je i da su ozdravile još dvije osobe pa tako Ispostava doma zdravlja Velika Gorica broji ukupno 12 ozdravljenih osoba.

 

24. TRAVANJ, petak

Velika Gorica peti dan zaredom bez novozaraženih, ozdravile još dvije osobe

Prema podacima gradskog Stožera civilne zaštite na području Velike Gorice u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom.

Tako i dalje, već peti dan za redom, imamo 34 oboljele osobe u gradu, a još četiri oboljele osobe u okolnim općinama. S današnjim danom imamo i 10 ozdravljenih osoba s područja grada, izvijestili su iz Stožera.

Načelnik Stožera, Ervin Kolarec, kazao je da će i dalje postpati prema preporukama i odlukama Nacionalnog stožera s najavljenim popuštanjem mjera. U prvoj fazi, od 27. travnja, otvorit će se trgovine koje do sada nisu radile, a novost je i da će dvije naše gradske ustanove početi s radom, to su Muzej Turopolja i Gradska knjižnica.

 

23. TRAVANJ, četvrtak

Velika Gorica ponovno bez novozaraženih, Stožer potvrdio da je ozdravila još jedna osoba

U Velikoj Gorici u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, izvijestili su jutros iz gradskog Stožera.

Pozitivno bilježimo još jednu ozdravljenu osobu. Tako je stanje s današnjim danom 34 oboljele osobe u Velikoj Gorici, 4 u susjednim općinama i ukupno 8 ozdravljenih osoba, od čega je jedna s područja općine Orle.

-Apeliramo na građane neka se i dalje pridržavaju mjera socijalnog distanciranja- poručili su iz Stožera.

 

22. TRAVANJ, srijeda

Velika Gorica i susjedne općine bez novooboljelih od koronavirusa, ozdravile još tri osobe

Prema jutrošnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Velikoj Gorici nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tako Ispostava doma zdravlja Velika Gorica i dalje broji ukupno 38 zaraženih osoba; 34 osobe na području grada te još četiri osobe u susjednim općinama.

Pozitivno bilježimo još tri ozdravljene osobe. Tako je stanje s današnjim danom 7 ozdravljenih osoba, od čega je jedna s područja općine Orle.

Stanje u županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 22.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više kojoj je potvrđen COVID 19, ali i 8 osoba više koje su izliječene. Do sada je ukupno izliječena 31 osoba, a tri su preminule.

 

21. TRAVANJ, utorak

Gorica i danas bez novozaraženih, ozdravila još jedna osoba

U Velikoj Gorici u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, a pozitivno bilježimo još jednu ozdravljenu osobu, izvijestili su jutros iz gradskog Stožera.

Tako je stanje s današnjim danom 34 oboljele osobe u Velikoj Gorici, 4 u susjednim općinama i ukupno 4 ozdravljene osobe.

-Podsjećamo da propusnice više nisu potrebne za prometovanje između Velike Gorice i Zagreba te unutar Zagrebačke županije. Propusnice su za sada još uvijek potrebne za odlazak u druge županije i mogu se dobiti putem sustava „e-građani“. Osobno izdavanje na šalterima u gradskoj upravi bit će moguće isključivo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 8:00 do 16:00 sati- poručili su iz Stožera.

 

20. TRAVANJ, ponedjeljak

U županiji u zadnja 24 sata bez nove zaraze

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 20.04.2020. do 11:00 sati evidentirane su 124 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

- U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule - objavili su iz županije.

Niti posljednja dva ponedjeljka, 6. i 13. travnja, u dane kada se objavljuju podaci od nedjelje, nije bilo novooboljelih u evidenciji.

 

19. TRAVANJ, nedjelja

Tri nove zaraze u Velikoj Gorici

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 19.04.2020. do 11:00 sati evidentirane su 124 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više. Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule.

Sva tri slučajeva dolaze iz Velike Gorice, potvrdio je gorički Stožer za civilnu zaštitu.

- U Velikoj Gorici danas bilježimo još tri nove osobe zaražene koronavirusom. Tako je ukupno u gradu do sada oboljela 34 osoba, te još 4 u okolnim općinama - potvrdili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Nakon što je unazad tjedan dana bila evidentirana tek jedna novo zaražena osoba na velikogoričkom području u posljednja dva dana broj je porastao za pet.

 

17. TRAVANJ, petak

Velika Gorica u posljednja 24 sata bez novooboljelih od COVID-19, ozdravila još jedna osoba

Grad Velika Gorica prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tako prema podacima Zavoda do danas do 11:00 sati Ispostava Doma zdravlja u Velikoj Gorici i dalje broji ukupno 33 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Riječ je o 29 zaraženih osoba s područja grada te o još četiri osobe s područja susjednih općina Orle, Kravarsko i Pokupsko. Napomenimo da novih evidentiranih slučajeva nije bilo niti tijekom jučerašnjeg iznošenja podataka o oboljelima, a s čime itekako možemo biti zadovoljni. Dobra vijest je da je ozdravila još jedna osoba.

Podsjetimo, u našem gradu umrle su dvije zaražene osobe. Prvi slučaj evidentiran je 29. ožujka, a drugi 11. travnja. Riječ je o starijim kroničnim te onkološkim bolesnicima. Prema podacima Zavoda, gorička ispostava Doma zdravlja s današnjim danom broji dva izliječena pacijenta.

Iz Stožera su na kraju tjedna podsjetili na neke važne informacije. Izdavanje propusnica uglavnom se radi kroz sustav e-propusnica, a za one koji nisu u mogućnosti i dalje su otvoreni šalteri u gradskoj upravi svakim danom od 8 do 20 sati.

-U istom vremenu dostupni su i naši telefoni za nužnu pomoć sugrađanima koja se potom obavlja putem Crvenog križa i dobrovoljnih vatrogasnih društava u ruralnom dijelu grada. Nužni javni prijevoz uspostavljen je samo za odlazak na posao i povratak sa istog i to za nužne službe; policija, vojska i trgovina. Kontrolu prijevoza obavljaju pripadnici Civilne zaštite- izvijestili su iz gradskog Stožera.

Podsjetili su pritom da je otvoreno reciklažno dvorište u Velikoj Gorici svakim danom od 9 do 17 sati, a otvorena je i jedna blagajna za plaćanje računa u komunalnom centru.

 

16. TRAVANJ, četvrtak

Gorica i susjedne općine bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice do četvrtka, 16. travnja do 11:00 sati, nema novih slučajeva oboljenja od koronavirusa.

Naime, Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica i dalje bilježi ukupno 33 osobe pozitivne na COVID-19; njih 29 je s područja grada, a preostale četiri zaražene osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom nalaze se u susjednim općinama Kravarsko, Orle i Pokupsko.

Od danas dva dodatna polaska na liniji VelikaGorica -Veliko Polje

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, a zbog potreba građana koji svakodnevno odlaze na posao uvedena su dva dodatna polaska na izvanrednoj autobusnoj liniji između Velike Gorice i Velikog Polja.

Jutarnji s terminala Velika Gorica prema Velikom Polju u 5:40 minuta i iz Velikog Polja prema Velikoj Gorici u 16:30 sati.

Iz Stožera su pritom napomenuli da su nastavno na nova dva dodatna polaska prilagođeni i vozni redovi na ostalih pet izvanrednih autobusnih linija koje voze za okolna naselja.

-Napominjemo da se i dalje radi o izvanrednim linijama kojima je omogućen prijevoz putnika uz valjane e-propusnice za djelatnike u nužnim službama; zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci i trgovci. Svi korisnici izvanrednih autobusnih linija moraju se strogo pridržavati svih izdanih naputaka nadležnih tijela vezanih za trenutnu situaciju i obavezno koristiti propusnicu i zaštitnu opremu- poručili su iz velikogoričkog Stožera.

Pripadnici operativnih snaga Civilne zaštite vrše kontrolu iskaznica i propusnica i broja putnika na svim linijama, dodali su iz Stožera.

Sve informacije i dalje možete pratiti preko svojih mobitela putem aplikacija viber i Telegram, a sve informacije o korištenju aplikacija možete pronaći na službenim stranicama grada www.gorica.hr.

 

15. TRAVANJ, srijeda

Prekinut pozitivan niz: Gorica bilježi novi slučaj zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području grada Velike Gorice danas do 11 sati evidentirano je 29 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj zaraženoj osobi više. Podsjećamo da gorička Ispostava doma zdravlja obuhvaća i susjedne općine Kravarsko, Orle i Pokupsko gdje je zaraženo četvero ljudi  pa tako ukupna brojka zaraženih u gradu i općinama iznosi 33.

VEGORA u kontaktu s lokalnim poduzetnicima

Iz gradskog Stožera civilne zaštite danas su kazali da ne brinu samo o zdravlju nego i o izlasku iz krize koja je zbog zatvaranja i smanjenog obima rada pogodila i velikogoričke poduzetnike, pa je tako o komunikaciji s poduzetnicima govorila ravnateljica VEGORA-e Maja Kurjak.

Naglasila je Kurjak da na mrežnim stranicama razvojne agencije grada donose pregled i pojašnjenja dostupnih mjera za poduzetnike, od državne do gradske razine, ali i kreiranje dnevnog sadržaja koji se bazira na konkretnim upitima naših goričkih poduzetnika.

-Najčešća pitanja do sada bila su u vezi realiziranja poreznih mjera i mjera HZZ-a. Ima puno pitanja sa specifičnostima i zato vas pozivamo da nam se javite ili telefonom ili na naš e-mail. mjere@vegora.hr. Brojevi telefona su 01/5542 667 i 01/5542 668.

Osim mjera koje objavljuju na webu i Facebooku, ravnateljica Kurjak izjavila je da zovu proaktivno lokalne poduzetnike te da vjeruju da će ih uspjeti sve kontaktirati i pitati treba li im pomoć, bilo u prijavi, bilo u iščitavanju mjera. Razvojna agencija VEGORA najavila je i gradske mjere te potiče poduzetnike da se čim prije prijave na njih.

 

14. TRAVANJ, utorak

Gorica četvrti dan zaredom bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula druga zaražena osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice na današnji dan nema novih zaraženih koronavirusom.

Tako je broj oboljelih u našem gradu i dalje 28, odnosno 32 kada se pribroje još četiri pacijenta  s područja okolnih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, a što znači da novih slučajeva zaraze nema niti na tim područjima.

Iz Zavoda za javno zdravstvo potvrdili su drugi smrtni slučaj povezan s koronavirusom. Jedna od 28 oboljelih osoba preminula je u subotu, 11. travnja.

Riječ je o muškarcu od 80 godina koji je bolovao od kroničnih bolesti, izvijestili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda, Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica bilježi i jednog izliječenog pacijenta.

 

13. TRAVANJ, ponedjeljak

Na Uskrs bez evidentirane zaraze

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 13.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 110 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom što znači da u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je izliječeno 15 osoba, a dvije su preminule.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

U Velikoj Gorici se od petka broj zaraženih zadržao na 32 slučaja te od evidentiranja prvog zaraženog 25. ožujka jedna osoba je ozdravila, a jedna preminula.

 

12. TRAVANJ, nedjelja

Bez novooboljelih, jedna osoba ozdravila

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 12.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 110 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 5 osoba više. Do sada je izliječeno 15 osoba, a dvije su preminule.

Na velikogoričkom području u odnosu na jučer nema novo oboljelih te se broj zaraženih koronavirusom posljednja tri dana zadržao na brojci 32. U Velikoj Gorici jedna je osoba i službeno evidentirane pod izliječene, a zadržali smo se i na jednoj preminuloj osobi - slučaj starije žene preminule 29. ožujka. Kako su prvi slučajevi zaraze bilježeni nakon 20. ožujka, očekujemo u narednim danima još osoba koje će preboljeti bolest Covid-19.

Epidemiolozi upozoravaju da nije vrijeme za opuštanje te i sa sve pozitivnijim brojkama ne treba odustajati od uvedenih navika - socijalnog distanciranja, osobne higijene i drugih epidemioloških mjera.

 

11. TRAVANJ, subota

Dobre vijesti uoči blagdana: Velika Gorica bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Velikoj Gorici od jučer nisu zabilježeni novi slučajevi zaraženih koronavirusom, izvijestili su jutros iz Stožera civilne zaštite.

Tako je u gradu do sada zaraženo 28 osoba, a još 4 su zaražene u okolnim općinama.

Načelnik Stožera, Ervin Kolarec, još jučer je kazao da se ukupno 191 Velikogoričanin nalazi u samoizolaciji, dok je u susjednim općinama Pokupsko, Kravarsko i Orle u izolaciji 21 osoba.

 

10. TRAVANJ, petak

U Gorici potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, u samoizolaciji 191 osoba

Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na današnji dan u našem gradu evidentirano je ukupno 28 građana pozitivnih na koronavirusa.

To je jedna osoba više u odnosu na jučerašnji dan, izvijestio je načelnik gradskog Stožera Ervin Kolarec te dodao da je u susjednim općinama stanje nepromijenjeno, odnosno tamo su četiri oboljela.

Kazao je načelnik Kolarec da se ukupno 191 Velikogoričanin nalazi u samoizolaciji, dok je u susjednim općinama Pokupsko, Kravarsko i Orle u izolaciji 21 osoba.

 

Gradski Stožer do danas zaprimio više od 10 500 poziva građana, izdano je preko 6 500 propusnica

Na današnjem javljanju gradskog Stožera civilne zaštite načelnik Ervin Kolarec podsjetio je da je Stožer aktiviran još 10. ožujka, dok je već 13. ožujka započeo s radom i pozivni centar Stožera.

Od 24. ožujka formirana je i Služba za nužnu pomoć sugrađanima, a načelnik Kolarec pojasnio je na koji način Civilna zaštita uopće djeluje u ovom kriznom vremenu.

-Civilna zaštita radi u nekoliko segmenata; prvi je izdavanje propusnica, drugi ophodnja, a treći segment je pomoći sugrađanima kroz Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva koji pokrivaju 42 mjesna odbora te osam gradskih četvrti- kazao je Kolarec.

Naglasio je da su od 6. travnja uveli i nužni javni prijevoz za Velikogoričane koji moraju s posla i na posao te su na taj način također ojačali snage Civilne zaštite koji kontroliraju poštivanje mjera u samim autobusima

-Od početka rada pozivnog centra pa do današnjeg dana imali smo preko 10 500 poziva sugrađana, a 23. ožujka krenuli smo s izdavanjem propusnica. Zaključno danas do 10 sati izdali smo preko 6500 propusnica našim sugrađanima- otkrio je Kolarec i iskoristio prigodu da zahvali na kvalitetnoj i dobroj suradnji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, ali i sa Stožerom Zagrebačke županije.

Sve mjere i odluke koje su donijeli i sve one županijskog i državnog stožera provode se i u Velikoj Gorici. Ovim putem pohvaljujem brojne naše sugrađane koji se drže zadanih mjera, a sve kako bi spriječili širenje koronavirusom, istaknuo je Kolarec.

-Hvala operativnim snagama Civilne zaštite, prije svega dobrovoljnim vatrogasnim društvima kojih je 29 na području grada, hvala gradskom Crvenom križu i svim zdravstvenim djelatnicima u Velikoj Gorici koji su u proteklih mjesec dana i danas, a tako će biti i ubuduće, biti od pomoći našim sugrađanima. Nalazimo se pred našim najvećim blagdanom Uskrsom. Provest ćemo ga drugačije nego prijašnjih godina. Želim da ga provedete uz svoje najbliže i svoju obitelj. Od srca svim sugrađankama i sugrađanima želim sretan i blagoslovljen Uskrs- poručio je načelnik Stožera Ervin Kolarec.

 

9. TRAVANJ, četvrtak

U Velikoj Gorici i okolnim općinama od jučer nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. Tako da je Velika Gorica i dalje na 27 zaraženih, a okolne općine bilježe 4 zaražene osobe.

Od sutra za kretanje na području između grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Pokupsko i Orle građani više ne trebaju propusnice. Rezultat je to sporazuma koji su danas potpisali gradonačelnik Dražen Barišić i načelnici spomenutih općina.
U današnjem javljanju gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar predstavili su gospodarske i socijalne mjere namijenjene ublažavanju posljedica epidemije izazvane koronavirusom.

Grad Velika Gorica donosi mjere pomoći poduzetnicima i građanima

Grad Velika Gorica donio je odluku o odgodi plaćanja komunalne naknade za sve građane Velike Gorice na rok od tri mjeseca, a svi roditelji oslobođeni su plaćanja naknada za dječje vrtiće, kako one gradske tako i privatne na području Velike Gorice. Osnovan je i fond od 2 milijuna kuna koji će biti na raspolaganju velikogoričkim poduzetnicima, a Grad će stipendirati i djecu čiji su roditelji ostali bez posla

Svi građani Velike Gorice dobili su odgodu plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, a potpuni oprost plaćanja komunalne naknade vrijedi za sve gospodarstvenike koji zbog odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne mogu obavljati svoju djelatnost. Također za njih vrijedi i oslobađanje plaćanja odvoza komunalnog otpada, a neće se naplaćivati niti zakup javnih površina i gradskih prostora. Uz navedeno, osnovan je fond od 2 milijuna kuna koji će se raspodijeliti putem javnog natječaja uz utvrđene kriterije bodovanja. Prioritete imaju oni koji su u potpunosti zatvoreni, a prava će ostvariti i tvrtke kojima je djelatnost znatno otežana. Više od 99 posto poduzetništva Velike Gorice čine mikro poduzetnici (90,39%) dok je malo poduzetništvo na stopi od 8,68%.

Po natječaju će biti moguće dobiti nepovratno od 3.000,00 do 15.000.00 kn, no važno je istaknuti da ove mjere ne isključuju korištenje mjera koje je donijela Vlada ili onih koje će možebitno donijeti Zagrebačka županija.

Kriteriji koji će se vrednovati su:
a.) Pad poslovnih prihoda
b.) Kretanje broja zaposlenih (prednost ostvaruju oni koji nisu otpuštali radnike)
c.) Broj zaposlenih
Detaljne informacije o načinu bodovanja moguće je pronaći na stranica VEGORE na www.vegora.hr te putem mail adresa: mjere@vegora.hr, poduzetnistvo@gorica.hr te na telefon: 015542-677.

U ovom setu mjera, uz gospodarske, zastupljeno je i nekoliko socijalnih mjera.
a.) Besplatna vrtić
b.) Stipendija za djecu roditelja – Grad će u slučaju da su oba roditelja ostala bez posla i u slučaju da je jedan roditelj ostao bez posla, a drugi ima prihod manji od 5.000 kn neto, mjesečno stipendirati svako malodobno dijete ili punoljetno u redovnom sustavu obrazovanja, sa 1000 kuna, počevši od travnja sve do okončanja pandemije.
c.) Dokazivo teška socijalna situacija u obitelji – Grad isplaćuje jednokratnu stipendiju djetetu od 1000 do 3000 kn.
Za ostvarivanje socijalnih mjera prijave se šalju na mail: stipendije@gorica.hr.

- Ovo je samo jedna dio mjera, a ovisno o situaciji donosit ćemo i druge. Grad radi i na racionalizaciji poslovanja gradske uprave, gradskih ustanova i trgovačkih društava te će se sa socijalnim partnerima ići i u pregovore o korekcijama plaća. Osobno ću, ako i moji zamjenici pola iznosa svoje plaće uplatiti na račun Crvenog križa, a na isti račun svoje naknade uplatit će predsjednik Gradskog vijeća, gradski vijećnici i članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora. Zahvaljujem svim djelatnicima civilne zaštite, crvenom križu i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji u ovim vremenima daju veliki doprinos u pružanju pomoći našim sugrađanima. Pozivam građane da i dalje poštuju propisane mjere socijalnog distanciranja. Budimo odgovorni jer samo tako možemo pobijediti i izaći iz krize sa što manje zdravstvenih i gospodarskih posljedica – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Račun Crvenog križa otvoren je za donacije svima koji žele uplatiti:
Primatelj: Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica
Žiro-račun: HR6624020061100078750
Poziv na broj: 3541
Svrha: donacija za posljedice epidemije

 

8. TRAVANJ, srijeda 

Prema podacima Službe za epidemiologiju ukupan broj zaraženih od koronavirusa u Velikoj Gorici na današnji dan iznosi 27 što znači da je u posljednja 24 sata evidentirana jedna nova oboljela osoba.

U susjednim općinama zaražene su ukupno četiri osobe, što je također povećanje za jednog pacijenta. Tako Velika Gorica s okolnim općinama broji ukupno 31 oboljelog od koronavirusa.

Na današnjoj konferenciji iz gradskog Stožera podsjetili su da prema novoj odluci pekarnice rade od 6 sati do 17 sati. Sve informacije o gospodarskim mjerama moguće je pronaći na stranicama razvojne agencije VE-GO-RA.

Dodatni paket gospodarskih mjera koje će donijeti Grad bit će također objavljene narednih dana.

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Velika Gorica, ravnateljica Vesna Grospić pojasnila je građanima kako posljednjih tjedana funkcionira Centar za socijalnu skrb.

Na samom početku naglasila je da Centar i za vrijeme pandemije koronavirusa neprekidno radi te da su otvoreni svaki dan od ponedjeljka do petka od 07:30 do 15 sati za sve korisnike koji se nađu u situaciji koju treba žurno i neodgodivo rješavati.

Sve ostale korisnike ravnateljica je zamolila da im se obrate putem telefona ili na e-mail; 01/ 6222 666, 01/ 6222 216, 01/ 6235 981 i css-velikagorica@socskrb.hr

-Za sva prava i usluge koja se pružaju i rješavaju u sustavu socijalne skrbi možete potražiti i zahtjeve i obrasce na službenoj stranici našeg Centra i sukladno tome za sve što vam je potrebno ispunjeni obrazac proslijediti u centar putem e-maila ili fax-a a samo u iznimnim situacijama donijeti u Centar osobno- poručila je Grospić.

Krizni timovi spremni

U centru su organizirani i krizni timovi koji su spremni po potrebi izaći na teren, a ukoliko je potreban i terenski izvid u suradnji s policijom Hitnom pomoći može se žurno pristupiti rješavanju krizne situacije na terenu, otkrila je Grospić.

-Imamo organizirano i 24- satno dežurstvo od strane naših stručnih djelatnika. Sva novčana prava koja naši korisnici ostvaruju u Centru redovno se isplaćuju na njihove račune ili putem poštanske uputnice. Socijalne usluge poput smještaja, boravka, psihosocijalne podrške i ostale sada se provode u skladu s trenutnim mogućnostima. Mjere obiteljsko pravne zaštite kao i obitelji u riziku su pod neposrednim i svakodnevnim nadzorom naših stručnih djelatnika Centra- rekla je Grospić i zahvalila svim korisnicima i građanima Velike Gorice na razumijevanju za djelatnike Centra i za njihov rad u ovim teškim i ugrožavajućim uvjetima.

-Zato vas sve molim ostanite doma da što prije prebrodimo ovo krizno i teško vrijeme koje nam je donio koronavirusa. U svoje osobno ime i u ime svih djelatnika Centra želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs- poručila je ravnateljica Vesna Grospić.

7. TRAVANJ, utorak

Još jedan oboljeli od koronavirusa u Gorici, zaraženo ukupno 26 građana [12:00 sati]

Danas Velika Gorica ima jednu oboljelu osobu više nego jučer.

Tako je u našem gradu na koronavirus pozitivno ukupno 26 građana plus tri osobe na području okolnih općina, izvijestili su iz Stožera.

Iz Stožera su poručili da nužni javni prijevoz funkcionira bez teškoća kao i izdavanje e-propusnica. Pripadnici Stožera na raspolaganju su građanima putem telefona za nužnu pomoć 01/ 6269 900 i 01/ 6269 908.

 

6. TRAVANJ, ponedjeljak

Gorica bez novih slučajeva zaraze, evidentirano 16 kršenja samoizolacije [12:00 sati]

Prema jutrošnjim podacima Službe za epidemiologiju, Velika Gorica bilježi isti broj zaraženih kao i jučer što znači da nema novih oboljenja od koronavirusa.

Dakle, na koronavirus i dalje je pozitivno 25 Velikogoričana, dok je u susjednim općinama zaraženo još troje mještana.

-Podsjećamo kako se i u našem Domu zdravlja obavljaju testiranja, ali isključivo na nalog liječnika obiteljske medicine. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobiti konkretan termin kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris- rekli su iz gradskog Stožera.

Kršili samoizolaciju

U Velikoj Gorici 219 građana nalazi se u samoizolaciji. Došlo je do 16 kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izvješten Sanitarni inspektorat te se očekuje podnošenje adekvatnih prijava, kazao je danas načelnik PP Velika Gorica, Perica Malić.

Dodao je načelnik Malić da policija ima tri punkta gdje se vrše kontrole propusnica. Od toga je jedan fiksni, a dva su mobilna na širem području Velike Gorice.

 

5. TRAVANJ, nedjelja [12:00]

U Velikoj Gorici u odnosu na jučerašnji dan bilježimo jednu novozaraženu osobu, tako da je ukupno na području grada do sada potvrđeno 25 osoba zaraženih koronavirusom.

Cijeli video izvještaj pogledajte na linku >>> https://youtu.be/65imX3dVlio

 

4. TRAVANJ, subota

Dobre vijesti: Velika Gorica bez novih oboljelih od koronavirusa [12:00 sati]

Prema jutrošnjim podacima Službe za epidemiologiju u Velikoj Gorici nema novih slučajeva zaraze.

-U protekla 24 sata nije registrirana niti jedna nova osoba oboljela od koronavirusa. Tako i dalje imamo 24 zaražena sugrađana te još troje zaraženih iz susjednih općina- izvijestio je ispred Stožera civilne zaštite Zdenko Sovina.

Novosti u javnom prijevozu i izdavanju propusnica

Sovina je još jednom podsjetio na dvije važne novosti u režimu naših života, a tiču se propusnica i izvanrednog javnog prijevoza.

-Uveden je novi sustav za izdavanje propusnica za nužno kretanje van mjesta prebivališta. Od ponedjeljka vrijede isključivo one propusnice izdane putem aplikacije e-propusnice. Koristite taj sustav za dobivanje propusnica iz nužnih obiteljskih razloga. Propusnice za odlazak na posao i dalje izdaju poslodavci. Za medicinske potrebe liječnici obiteljske medicine, a za vlasnike OPG-ova Ministarstvo poljoprivrede- poručio je Sovina podsjetivši da gorički Stožer za izdavanje propusnica i dalje radi svakoga dana uključujući vikend, od 8 do 20 sati u zgradi Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 34.

Od ponedjeljka kreće i izvanredni nužnu javni prijevoz koji mogu koristiti isključivo osobe s propusnicama za odlazak na posao.

-Grad Velika Gorica uveo je šest autobusnih linija za nužni prijevoz. Pet linija iz okolnih naselja Velike Gorice, te liniju od Velike Gorice do Velikog Polja, odnosno do granice između Gorice i Zagreba. Vozni red nužnih autobusnih linija možete pogledati na službenoj stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr- podsjetio je Sovina ispred gradskog Stožera.

 

3. TRAVANJ, petak

Još četvero Velikogoričana pozitivno na koronavirus, broj oboljelih u gradu popeo se na 24    [12:15 sati]

Prema jutrošnjim podacima Službe za epidemiologiju evidentirane su četiri nove oboljele osobe od koronavirusa, izvijestili su iz gradskog Stožera.

Time se broj zaraženih popeo na ukupno 24, a još troje ljudi zaraženo je u susjednim općinama.

Iz Stožera su priopćili da je uveden novi sustav za izdavanje propusnica za nužno kretanje van grada Velike Gorice te poručili da od ponedjeljka vrijede isključivo one izdane putem e-propusnice.

-Građane upućujemo na taj sustav jer propusnice poslane samo zahtjevom na e-mail adresu našega Stožera više nećemo moći izdavati. Osobe koje ne mogu ući u sustav e- propusnica, a trebaju propusnicu od Stožera civilne zaštite mogu doći u zgradu Gradske uprave svakog dana uključujući i vikendom od 8 do 20 sati gdje će djelatnici ući u sustav umjesto njih- kazali su iz Stožera i ponovili link epropusnice.gov.hr na kojemu se nalaze sve upute za korištenje i izdavanje e-propusnica.

Pritom su napomenuli da Stožer izdaje samo propusnice vezane za obiteljske razloge. Propusnice za odlazak na posao i dalje izdaju poslodavci, a za medicinske potrebe liječnici obiteljske medicine, te za vlasnike OPG-ova Ministarstvo poljoprivrede.

 

2. TRAVANJ, četvrtak

Jedan novi slučaj zaraze u Gorici, na koronavirus sada pozitivno 20 građana [12:30 sati]

Prema jutrošnjim podacima epidemiološke službe na području grada Velike Gorice evidentirano je 20 osoba oboljelih od koronavirusa, izvijestili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

U posljednjih 24 sata imamo evidentiranu jednu osobu više nego jučer. Uz 20 osoba na području grada, na virus su još otprije pozitivne i tri osobe na teritoriju susjednih općina.

-I dalje se pridržavajte uputa Stožera, ostanite doma i čuvajte sebe i ostale- napomenuli su iz Stožera.

Iz Stožera su podsjetili da je od danas na snazi izdavanje propusnica putem sustava e-propusnice.

Sve uputa za dobivanje propusnica moguće je dobiti na linku epropusnice.gov.hr.

Za dodatna pitanja oko propusnica koje su u nadležnosti Stožera civilne zaštite Velika Gorica, to su obiteljski razlozi i obrađivanje poljoprivrednog zemljišta, pitanja možete postaviti na e-mail Stožera stozer.czvg@gorica.hr ili na telefone 091 9488 770 i 099 4231989.

Nužni javni prijevoz

Na konferenciji za novinare iz Stožera su podsjetili da je Grad Velika Gorica osigurao nužni javni prijevoz putem izvanrednih autobusnih linija za prijevoz osoba koje imaju obvezu odlaska na posao.

U autobuse će u autobuse moći ući isključivo osobe koje imaju propusnicu vezanu za potrebu odlaska na posao. Detaljni vozni red možete pronaći i na sužbenim mrežnim stranicama Grada Velike Gorice www.gorica.hr

 

1. TRAVANJ, srijeda

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, uskoro kreće drive-in testiranje [12:30 sati]

Prema podacima Epidemiološke službe s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 19 oboljelih od korona virusa. To su dvije osobe više nego jučer.

Kako su izvijestili iz Stožera, riječ je o osobama srednje životne dobi od kojih se oboje nalaze na kućnom liječenju.

-I dalje vrijedi pravilo ukoliko osjetite simptome i sumnjate na zarazu trebate se telefonski javiti svome liječniku ili epidemiološkoj službi- poručili su iz Stožera.

Iz Stožera su najavili da će se za koji dan testiranje na korona virus moći raditi na principu drive-in. Osobe koje imaju dobro poznate simptome moći će se dovesti automobilom pa se na licu mjesta testirati.

Na testiranje će ići osobe koje na testiranje uputi liječnik opće medicine.

 

31. OŽUJAK, utorak

U Gorici 17 oboljelih od korona virusa, preminula jedna zaražena osoba [12:00 sati]

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.

Nažalost, od navedenih 17 osoba, jedna osoba je preminula. Iz Stožera su izvijestili da je riječ o 84-godišnjoj osobi, inače onkološkom bolesniku.

-Već smo istaknuli kako velikogorički Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti putem telefona, preko svog liječnika opće medicine. U slučaju hitnih slučajeva i preopterećenja linije 112 možete zvati brojeve 194 ili 01 6223 045- naglasili su iz Stožera.

Velikogorička policijska postaja ne radi sa strankama no sve što morate znati o izdavanju ili produženju vaših dokumenata možete postaviti upit na pitanja@mup.hr ili telefonom 01/ 3788 541.

Gradski Stožer podsjetio je da trgovine, ljekarne i pošta rade svakog dana od 8 do 17 sati.

-Velikogorički komunalni sustav funkcionira redovito, jedino su zatvorene blagajne u komunalnom centru. Plaćanja možete obaviti internetom, a u slučaju da to niste u mogućnosti tolerirat će se kašnjenje u plaćanju- još su jednom napomenuli iz Stožera.

 

30. OŽUJAK, ponedjeljak

Gorica bez novih slučajeva zaraze, zajedno s okolnim općinama brojimo 16 pozitivnih na koronavirus [12:00 sati]

U Velikoj Gorici danas do 11 sati evidentirano je 13 pozitivnih na koronavirus što znači da je brojka ostala na istoj razini kao i jučer.

-Hvala Bogu ova je brojka na istoj razini kao jučer. Dodatno se u statistici vodi još troje ljudi iz okolnih općina što daje brojku od 16 zaraženih- kazao je načelnik Stožera Ervin Kolarec koji je naglasio kako se preko 200 ljudi nalazi u izolaciji.

 

29. OŽUJAK, nedjelja

Gorica broji 13 zaraženih koronavirusom, preko 200 osoba u samoizolaciji [12:00 sati]

Prema podacima za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom Velika Gorica broji 13 pozitivnih sugrađana na koronavirus, potvrdio je tijekom podnevnog javljanja uživo načelnik gradskog Stožera, Ervin Kolarec. To je jedna oboljela osoba više u odnosu na jučer.

Načelnik Stožera istaknuo je da se u ovom trenutku preko 200 naših sugrađana nalazi u samoizolaciji.

 

28. OŽUJAK, subota

U Velikoj Gorici trenutno je 12 osoba zaraženih korona virusom. Općina Pokupsko broji dvoje pozitivnih na COVID-19, a općina Kravarsko jednu osobu.  [20:00 sati]

 

27. OŽUJAK, petak

Dva nova slučaja zaraze u Gorici [12:00 sati]

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije – epidemiološka služba, Gorica bilježi dva nova slučaja pozitivnih osoba na korona virus.

Kako kažu iz gradskog Stožera civilne zaštite, riječ je o osobama srednje životne dobi od kojih je jedna na kućnom, a jedna na bolničkom liječenju. Tako s današnjim danom Velika Gorica bilježi ukupno 8 osoba pozitivnih na korona virus.

 

Novi roditelji, evo kako do potpore za novorođenčad >>> info OVDJE.

 

26. OŽUJAK, četvrtak

U Dom zdravlja isključivo nakon trijaže [19:30 sati]

Ispred velikogoričkog Doma zdravlja postavljen je šator koji će služiti za trijažu.
Razlog tome je pojačana kontrola ulaska pacijenata u Dom zdravlja, budući je bilo slučajeva da su dolazile osobe kojima je određena samoizolacija, a da na to nisu upozorili. Iz tog razloga dio osoblja Doma zdravlja je u samoizolaciji i nisu više na usluzi goričkim pacijentima.

- I sam sam testiran jer je jedan od mojih pacijenata pozitivan. Bio je kod mene u ordinaciji u Črnkovcu. Došao mi je pacijent s korona virusom. Nisam to znao niti se to tako prezentiralo. Rekao je da nije bio nigdje u kontaktu i da nije bio vani, dakle nikakvu pozitivnu anamnezu nije imao – rekao nam je dr. Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja, čiji je nalaz na sreću, negativan.

Od prošlog petka u našem Domu zdravlja funkcionira ambulanta namijenjena isključivo radu s potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se rad te ambulante novim uvjetima i novim informacijama i smjernicama. No, umjesto praćenja uputa neki pacijenti su sami donosili zaključke što je najbolje za njih i dolazili u sve dijelove Doma zdravlja mimo uputa.

- To se više ne smije događati da ne bi došlo do proboja u gorički zdravstveni sustav, a onda bi mogao nastati veliki problem- poručuje Dr Zagorac.

Stoga shvatite sva upozorenja ozbiljno. Više nemamo niti vremena niti prostora za pogreške. Budemo li neodgovorni i neozbiljni, neće nam ostati više nitko tko će liječiti naše roditelje, djecu, članove obitelji, prijatelje.

 

Grad priprema fond za pomoć poduzetnicima [14:00 sati]

Grad Velika Gorica priprema niz mjera za pomoć građanima i poduzetnicima kojima je onemogućeno poslovanje uslijed donesenih mjera zabrane rada, a zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusom

Grad Velika Gorica pokrenuo je korake za osnivanje Fonda iz kojeg će se isplaćivati pomoć poduzetnicima kojima je u ovom vremenu onemogućen rad. U fond će se uplatiti dva milijuna kuna, koji će se potom raspodijeliti temeljem javnog natječaja.

Osim toga, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja se zbog poznatih okolnosti, održava elektronskim putem, trebale bi biti donesene mjere za pomoć građanstvu. Gradonačelnik Gradskom vijeću predlaže odgodu plaćanja komunalne naknade svim građanima kao prvu fazu te oslobađanje plaćanja roditeljskih uplata za dječje vrtiće i produženi boravak u školama. Za ožujak, dok su djeca pohađala vrtić pola mjeseca, uplata će biti umanjena za 50 %, a od travnja se vrtić do daljnjeg neće plaćati.

Vezano uz odgodu plaćanja komunalne naknade, riječ je o prvom koraku, a potom će se donijeti i mjere o otpisu komunalne naknade. Poslovnim objektima, kojima je naloženo zatvaranje, Grad će u sljedećim danima omogućiti i dodatne mjere kojima će pokušati olakšati njihovo buduće poslovanje. Dodatne mjere rasterećenja, Grad će predložiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana za deset dana.

- Važno je sačuvati zdravlje i učiniti sve na sprječavanju širenja zaraze, no isto tako je važno voditi računa o očuvanju svakog radnog mjesta i o pomoći našim gospodarstvenicima kojima je zbog nastale situacije u zemlji onemogućen rad. Moramo zajedno promišljati o svemu i učiniti sve kako bismo u tome uspjeli – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Velika Gorica bilježi ukupno 6 pozitivnih na koronavirus [11:00 sati]

Prema jutrošnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije – epidemiološka služba, u Velikoj Gorici je ukupno 6 osoba pozitivno na koronavirus. Dvije osobe, o kojima smo još jučer izvijestili, nalaze se u kućnoj izolaciji, a nove četiri osobe na bolničkom liječenju. Od toga su dvije osobe srednje, a dvije starije životne dobi.

Apeliramo na sve građane da budu odgovorni i drže se propisanih mjera kako bismo zajedno spriječili nekontrolirano širenje zaraze koronavirusom.

 

 

 

 

25. OŽUJAK, srijeda

Prvi slučajevi zaraze u Velikoj Gorici [12:30 sati]

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije- Epidemiološka služba, u Velikoj Gorici s današnjim danom zabilježene su dvije pozitivne osobe na korona virus koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Riječ je o osobama mlađe i srednje dobi.

-Apeliramo na građane da strogo poštuju sve donesene mjere i pridržavaju se istih kako bismo spriječili širenje zaraze- poručuju iz Stožera civilne zašite Velika Gorica.

 

Propusnice koje izdaje Stožer civilne zaštite moguće je dobiti putem e-maila [09:00 sati]

Obrazac koji se nalazi na službenoj stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr potrebno je ispuniti i poslati na mail adresu: stozer.czvg@gorica.hr.

Nakon što Stožer potvrdi propusnicu, ista će vam biti vraćena na vašu mail adresu.

-Iznimno je propusnice moguće podignuti i dalje osobno u prostorima gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34. Podsjećamo, Stožer izdaje propusnice u slučaju - Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština- kažu iz Grada.

 

24. OŽUJAK, utorak

Grad osnovao službu za hitnu pomoć [16:00 sati]

Grad Velika Gorica, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, uspostavlja Službu nužne pomoći. Služba s radom počinje 25. ožujka 2020., a traje do opoziva. Ova Služba uspostavlja se s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8:00 do 20:00 putem dva fiksna i dva mobilna telefona:

-01/6269908 (direktni)

-01/6269900 (centrala)

-091/9488770 (mobilni)

-099/4231989 (mobilni)

U slučaju potrebe bit će otvorene dodatne telefonske linije i produženo radno vrijeme.

Građani u potrebi zovu Pozivni centar, na jedan od gore navedenih telefona, koji zaprima potrebe i preusmjerava na operativan rad. U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vode evidencije o pružanjima nužne pomoći, a prilikom pružanja nužne pomoći opremljeni su potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom. Nužna pomoć podrazumijeva pomoć domaćinstvima u kojima starije osobe žive same (65+).

Izmijenjena organizacija rada na goričkoj pedijatriji - informacije OVDJE.

Kontakt brojevi hitne službe

Obavještavaju se stanovnici Zagrebačke županije da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

 

23. OŽUJAK, ponedjeljak

Gradski Stožer pojasnio tko sve može podići propusnice za kretanje izvan prebivališta, objavili i gdje se podižu

Odlukom Stožera civilne zaštite RH zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Od ove zabrane postoje iznimke koje se navode po kategorijama, a za iste je potrebna ovjerena propusnica.

Među iznimkama su promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti kao i putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće.

Izuzimaju se i žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, a za sve navedeno propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi – poslodavci.

Pod izuzećem su i stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, a za tu potrebu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Također, kretanje je omogućeno i iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Za tu potrebu (za stanovnike Velike Gorice), propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice.

-Propusnice koje izdaje Stožer, moći će se podignuti (uz opravdani razlog) danas od 16:00 sati i svakog sljedećeg dana od 8:00 do 20:00 sati u prostoru gradska uprave, Trg kralja Tomislava 34. Takva propusnica moći će se dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji nisu u mogućnosti samostalno obaviti isto, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave) i to u trajanju jednog dana.

Dakle, kretanje unutar granica grada Velike Gorice još uvijek je omogućeno, a sve ove nove donosene mjere odnose se na sve one koji putuju u susjedne gradove i općine. Dijelom grada, naravno, smatraju se sva naselja u sklopu grada.

Zatvaraju se reciklažna dvorišta, sav otpad ići će u kontejnere u Mraclinskoj Dubravi

Zbog zaštite i sprječavanja širenja korona virusa od sutra neće raditi reciklažna dvorišta u Velikoj Gorici i Mraclinu.

Građani otpad koji inače voze na reciklažno dvorište mogu dovesti na odlagalište neopasnog otpada Mraclinska Dubrava gdje će ispred ulaza biti postavljeni veliki kontejneri.

-Neće biti moguće razvrstavanje, ali je moguće odložiti ono što niste u mogućnosti zbrinuti putem redovitog odvoza otpada. Posebno ističemo kako redoviti odvoz otpada iz kućanstava ide ustaljenim rasporedom. Za sve dodatne informacije moguće je nazvati VG Čistoću na (01) 6566-750- poručili su iz Stožera.

22. OŽUJAK, nedjelja

Zatvaraju se sve tržnice na otvorenom [20:00 sati]

Odlukom Stožera civilne zaštite RH zatvaraju se sve tržnice jer se na mnogima od njih nisu poštovale higijenske mjere.
Tako je od sutra zatvorena i velikogorička tržnica. Molimo i građane i prodavače za razumijevanje i podsjećamo na nužnost poštivanja svih mjera koje su donesene radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom

U ophodnji i Civilna zaštita Velike Gorice [13:00 sati]

U Gorici nema zabilježenih oštećenja niti ozlijeda uzrokovanih potresom. Budite oprezni i pridržavajte se donesenih mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom.

Uz policiju, tijekom 24 sata našim gradom u ophodnji su i vozila civilne zaštite zbog upozoravanja građana na zabranu okupljanja.

 

POTRES U VELIKOJ GORICI (objava 10:00 sati)

Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice nije dobila dojave o većim oštećenjima.

Vatrogasna zajednica GVG ponudila je pomoć Zagrebu s ljudskim snagama, no za sada nema potrebe s time odgovor je iz Zagreba.

VG Vodoopsrkba potvrdila je da nema oštećenja na vodoopskrbnoj mreži te sustav funkcionira normalno.

Gradsko stambeno gospodarstvo prijavilo je da na višestambenim zgradama nisu uočena vidljiva oštećenja.

Gradski stožer civilne zaštite: U Velikoj Gorici nema dojava o oštećenjima na stambenim objektima. Komunalni sustav u potpunosti funkcionira, opskrba vodom, električnom energijom, te funkcioniranje telekomunikacija odvijaju se bez poteškoća.

 

21. OŽUJAK, subota

Trgovine rade od 8 do 17 sati.

Radi zaštite djelatnika u trgovinama, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dodio je odluku kojom se određuje radno vrijeme u trgovinama na vrijeme od 8:00 do 17:00 sati. Odluka stupa na snagu od nedjelje.

Velika Gorica bez potvrđene zaraze [15:46 sati]

Iako je danas u jednom dnevnom listu objavljeno kako je u Velikoj Gorici od jučer dvoje zaraženih koronavirusom, u pitanju je pogrešna informacija.
Bez obzira na to Stožer CZ VG upozorava građane da ne izlaze iz svojih domova, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka stožera civilne zaštite.

Obustavlja se sav javni prijevoz [14:30 sati]

Zbog povećanja širenja broja zaraženih korona virusom nacionalni Stožer civilne zaštite donio je odluku o obustavljaju svog javnog prometa!

- S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana. Privremena obustava odnosi se na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, tramvajski i drugi javnogradski promet te sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza ( žičare, uspinjače i dr.) - odluka je Stožera.

Privremeno se, za vrijeme trajanja ove Odluke, zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori.

Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu, uvodi se protuepidemijska mjera načina održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja koja se odnosi na sve osobe na području Republike Hrvatske te na pravne i fizičke osobe koje se bave pogrebničkom djelatnošću, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.
Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

 

20. OŽUJAK, petak

Zabranjeno i korištenje kombiniranih sportskih igrališta

Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prema nalogu Stožera CZ RH donio je i odluku o zabrani korištenja svih kombiniranih sportskih igrališta na području grada.

Zbog okupljanja sve većeg broja mladih na igralištima i nepridržavanja odredbi o održavanju sigurne udaljenosti između osoba, okupljanje na kombiniranim igralištima predstavlja dodatan rizik za širenje zaraze koronavirusom.

-Apeliramo na roditelje da vode računa da im se djeca ne okupljaju u većim skupinama, već da vrijeme vani provode u šetnjama, bicikliranju i drugim aktivnostima korisnim za psihofizičko zdravlje- poručili su iz Stožera.

 

19. OŽUJAK, četvrtak

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske s današnjim danom donio je nove mjere vezane za sprečavanje širenja korona virusa, odnosno odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti te održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Novom odlukom donesene su i obveze za objekte koji nastavljaju s radom te obveze za poslodavce, a sve novopropisane mjere možete pronaći OVDJE.

Zabrana korištenja dječjih igrališta

Nakon što je Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske naložio da se sva dječja igrališta na području države moraju ograditi i zatvoriti, isto će biti napravljeno na području našega grada.

Riječ je o dječjim igralištima na kojima djeca koriste tobogane i ostala igrala čime se ostvaruje kontakt i mogućnost prijenosa zaraze.

Stoga apeliramo na roditelje da se pridržavaju zabrane korištenja i ne puštaju djecu kako bi i na taj način pokazali odgovornost u nastojanjima sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge.

 

18. OŽUJAK, srijeda

Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite: S radom prestaju ugostitelji i uslužne djelatnosti

Nakon odluke Nacionalnog stožera o novim mjerama koje stupaju na snagu odmah iza ponoći, sastao se Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Stožer je primio na znanje mjere koje vrijede za cijelu zemlju pa tako i za Veliku Goricu.

Tako uz, već nekoliko dana zatvorene škole, vrtiće, gradski bazen, stadion, sportsku dvoranu, Muzej turopolja, Turističku zajednicu, Pučko otvoreno učilište, od sutra ne rade uslužne djelatnosti. Radit će samo trgovine s prehranom i higijenskim potrepštinama, pekarnice, benzinske, ljekarne.

S radom, za sada, nastavlja i gradska tržnica, a radi i Pučka kuhinja.

I dalje vrijedi zabrana ikakvih javnih okupljanja, a ponovno se upozoravaju starije osobe i osobe rizičnih skupina neka ne izlaze bez potrebe.

Preporuka Crvenog križa je da takvim osobama pomažu susjedi u odlasku u trgovinu i ljekarnu, uz poštivanje higijenskih mjera i osobne zaštite.
Onima koji nemaju nikog, na usluzi je Crveni križ koji će organizirati dostavu putem svojih timova. Broj telefona 01/6221318. Na isti broj telefona moguće je dobiti i upute za postupanje i zaštitu prilikom pomaganja potrebitima.

Za sve dodatne upite i informacije za područje Velike Gorice telefoni Stožera civilne zaštite su: 091/9488770 i 091/4231989.

Sve goričke stranke jedinstvene u potpori mjerama Grada i Stožera

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa i gradonačelnika Dražena Barišića održan je sastanak s predstavnicima klubova vijećnika velikogoričkog Gradskog vijeća.

Uz prezentirane, do sada poduzete mjere Stožera civilne zaštite, dogovoreno je održavanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se trebali usvojiti prijedlozi za olakšavajuće mjere građanima i poduzetnicima, a u vidu plaćanja komunalne naknade, naknade za korištenje javnih površina kao i naknada za plaćanje dječjih vrtića i produženog boravka u školama.

Klubovi vijećnika istaknuli su zadovoljstvo reakcijama i dosadašnjim postupanjem u nastaloj situaciji te jedinstveno istaknuli kako u ovoj situaciji svi moraju biti odgovorni i zajednički djelovati bez obzira na stranačku pripadnost.

Dom zdravlja u Velikoj Gorici osigurao izdvojenu ordinaciju za pacijenate pod sumnjom zaraze koronavirusom

Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurao je izdvojenu lokaciju za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju koronavirusom u prostorijama Doma zdravlja Velika Gorica, Matice hrvatske 5. Kontakt telefon je: 01/6379-717, a moguće je javiti se od 0-24 sata.

Ambulanta za pacijente pod sumnjom zaraze koronavirusom bit će na mjestu pulmološke ambulante, kod glavnog ulaza lijevo, dok će desno biti ordinacije za ostale pacijente.

Također, na ulazu će biti organizirana trijaža, te će medicnsko osoblje upućivati ljude, na temelju njihovih simptoma, kamo trebaju ići.

Na mjestu koje je gorički Dom zdravlja osigurao, dostupni su i uvjeti za izolaciju ukoliko pacijent ima infekciju koronavirusom.

Gorica za sada bez zaraženih, u samoizolaciji stotinjak osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Velikoj Gorici do sada nema potvrđenih zaraženih osoba koronavirusom, priopćili su danas iz Grada.

No ipak, navodi se da je u preventivnoj samoizolaciji stotinjak osoba na području grada.

Ako vam je određena mjera samoizolacije, ovo su stvari kojih se obavezno morate pridržavati. Ova mjera štiti vas, ali i druge. Kontakti dežurnih epidemiologa nalaze se OVDJE.

 -Nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, osim u krajnjoj nuždi.

-Kada uđete u samoizolaciju, dužni ste se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine. Daljnja javljanja nisu potrebna, osim ako dobijete temperaturu.

-Mjerite tjelesnu temperaturu ujutro i navečer

-Obratite pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije (temperatura, kašalj, otežano disanje...)

-Redovito perite ruke sapunom ili koristite hidroalkoholnu otopinu

-Redovito čistite i dezinficirajte predmete i površine u prostorijama gdje boravite

-Redovito provjetravajte prostoriju

-Koristite zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo

-Osigurajte odvojenu sobu i odvojeno koristite kupaonicu

-U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se javite telefonom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.

ZET-ovi autobusi više ne otvaraju prva vrata, od ponedjeljka ljetni vozni red

U ZET-u su se počele provoditi mjere koje za cilj imaju osiguravanje zdravlja vozača javnog prijevoza.

Vozači zato ubuduće neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u autobuse i tramvaje, te od danas više neće biti prodaje karata u autobusima. U autobusima su sada zalijepljene bijele trake koje odvajaju vozača i prva vrata od ostatka autobusa.

Uz to se povlače stari tramvaji i autobusi te se od ponedjeljka primjenjuje ljetni vozni red za sve ZET linije. S obzirom na to da se već sada voze polu prazni, ovo je dodatan način da smanje troškove.

 

17. OŽUJAK, utorak

Stožer: Pridržavajte se uputa

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o prestanku rada mobilnog reciklažnog dvorišta i odvoza glomaznog otpada iz naselja, budući da se u tim prigodama okuplja veliki broj ljudi.

Reciklažno dvorište u Velikoj Gorici radi prema normalnom rasporedu, uz preporuku građanima da ga koriste u najnužnije svrhe.

Policija upozorava građane kojima je određena mjera samoizolacije da se iste pridržavaju, jer će se provoditi pojačane kontrole kao i kažnjavanja osoba koje navedeno krše.

Apeliramo na građane starije životne dobi da ne izlaze bez potrebe kako bi smanjili mogućnost zaraze korona virusom.

Za sve potrebe i pitanja možete se obratiti na brojeve telefona Stožera civilne zaštite Velike Gorice 091/9488770 i 099/4231989.

Cijene vrtića i produženog boravka umanjene za ožujak

Grad Velika Gorica za mjesec ožujak umanjit će cijene roditeljskih uplata za vrtić i produženi boravak za 50 posto iznosa.

Podsjećamo kako je u vrtićima i školama organiziran prihvat isključivo za onu djecu koju roditelji ni na koji način ne mogu drugačije zbrinuti.

Pozivamo roditelje na ozbiljnost i razumijevanje, a još jednom upućujemo apel svim građanima za odgovorno i disciplinirano ponašanje sve u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom.

 

16. OŽUJAK, ponedjeljak

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na svojoj 3. sjednici 16. ožujka 2020. donio je sljedeće Odluke

1.Gradska uprava i Komunalni centar rade s ograničavanjem dolazaka stranaka

2.Blagajne u Komunalnom centru su zatvorene za plaćanja. Građani se pozivaju na plaćanje putem Interneta, a tolerirat će se kašnjenja u plaćanju računa komunalnih usluga

3.Gradska tržnica za sada radi uz strogo poštivanje higijenskih uvjeta

4.Posljednji ispraćaji odvijaju se, ali uz ograničavanje ulazaka u odarnice i izražavanje izraza sućuti osobnim kontaktima

5.Za sve korisnike zatvoreni su: Gradski bazen, Gradska sportska dvorana, Gradski stadion

6.Za građane su zatvoreni Centar za djecu, mlade i obitelj, Pučko otvoreno učilište, MuzejTuropolja, Dječji odjel gradske knjižnice; Odjel za odrasle radi uz poštivanje higijenskih mjera

7.Dječji vrtići i škole imaju organizirana dežurstva za prihvat djece za koju se nema tko brinuti

8.I dalje vrijedi zabrana svih organiziranih javnih okupljanja bez obzira na broj ljudi

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na istoj sjednici donosi Preporuke

1.Preporuča se svim uslužnim, ugostiteljskim i trgovačkim djelatnostima da u svom radu poštuju najstrože mjere zaštite i sprječavanja širenja korona virusa

2.Preporuča se starijim osobama da ostanu kod kuće i ne izlažu se nepotrebnom riziku zaraze

3. Preporuča se svim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama da smanje svoja djelovanja koja predviđaju okupljanje ljudi, a ukoliko ih imaju da strogo poštuju sve higijenske mjere

Stožer kontinuirano prati stanje na terenu i preporuke Županijskog i Nacionalnog stožera.

Obavijest Općinskog suda u Velikoj Gorici

Zbog proglašene epidemije bolesti izazvane korona virusom (COVID 19) Općinski sud u Velikoj Gorici, u sjedištu suda i u stalnoj službi u Ivanić Gradu, donesena je sljedeća odluka.

U razdoblju do 01. travnja 2020. godine

1. Odgađaju se sve rasprave i ročišta
2. Otkazuje se prijam stranaka
3. Podnesci se zaprimaju putem pošte i e-komunikacije
4. Zahtjevi za izdavanje: Uvjerenja o ne/vođenju kaznenog postupka; Uvjerenja o ne/vođenju prekršajnog postupka; Za ovjeru isprava namijenjenih za uporabu u inozemstvu „Apostille„ i Prijedlozi za Zemljišnoknjižne upise predaju se na porti suda u zato označena mjesta i prema pisanoj uputi na mjestu predaje
5. Neće se izdavati dozvole za posjet zatvoreniku osim u iznimnim slučajevima – za detalje kontaktirati Upravu za zatvorski sustav ili Zatvor u Zagrebu
6. Radi predavanja zahtjeva iz toč. 4 ulaz u zgradu moguć je istodobno samo za dvije osobe
7. Sud će postupati u okvirima svoje nadležnosti samo u hitnim postupcima
8. Sva komunikacija s odvjetnicima i Javnim bilježnicima odvijat će se telefonski, e-mailom, e-komunikacijom i poštom – te se neće primjenjivati odvjetnički pretinci za dostavu pismena
9. Stranke se upućuju koristiti platforme e-komunikacija, e-građani, e-predmet te pratiti informacije o radu suda na web stranicama suda i u sredstvima javnog priopćavanja
10. Informacije stranke mogu dobiti i neposredno na
e- mail adresu – osvg@osvg.pravosudje.hr i slijedeće telefone:

U sjedištu – Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 36
- Kazneni 016269 507 i 016269537
- Građanski 016269509 i 6269510
- Gruntovnica 016269561 i 016269562
- Ovrha 016269508
- Izvanparnica 016269529
- Prekršajni 016222105
- Ured predsjednika 016269515

U stalnoj službu suda u Ivanić Gradu, Športska 2
- Sudska pisarnica 012831444
- Gruntovnica 012831442 i 012831440