°C 12

Peti dan bez novozaraženih u Gorici, u županiji pet novih slučajeva!

29.07.2020.

Maja Peranić

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u posljednja 24 sata Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, no niti jedan od njih nije s područja Velike Gorice.

Epidemiološka slika na području Velike Gorice nepromijenjena je već peti dan. Nema novih slučajeva zaraze, niti izliječenih, niti preminulih osoba od bolesti uzrokovane Covid-19.

Na području Zagrebačke županije, promjena ima te županijski zavod za javno zdravstvo u posljednja 24 sata bilježi ukupno 5 novih slučajeva i to - po jedan novi slučaj u ispostavama Zaprešić, Ivanić-Grad i Samobor za područje Svete Nedelje te dva nova slučaja u Ispostavi Dugo Selo.

Također, dvije su osobe izliječene i to jedna u ispostavi Zaprešić te jedna u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.