°C 14

Policijski vikend: Tri vozača uhvaćena alkoholizirana, najviše 22-godišnjak

20.01.2020.

Juraj Odrčić

Tijekom vikenda, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana Policijske uprave Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, kojom prilikom su gorički policajci utvrdili 6 ciljana prekršaja i to po tri prekršaja vožnje prekoračenja brzine i isto toliko prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 10 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Među vozačima koji su prije sjedanja za volan posegnuli za alkoholom ističe se mladi vozač koji je zaustavljen u subotu. U 03,13 sati, muškarac starosti 22 godina upravljao je osobnim automobilom te zaustavljen u ulici Slavka Kolara kod robne kuće. Alkotestiran je te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,37 g/kg alkohola, manjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok su tijekom ostatka vikenda dogodile se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.