Novosti Sport Događanja

Qatar Airways slavi 10 obljetnicu izravnih letova za Pleso, imaju promotivnu akciju za Maldive, Bangkok, Sejšele…

11.05.2022. / Petar Brnada

Qatar Airways proslavio je u ponedjeljak 10. godišnjicu svog prvog leta za Zagreb u Hrvatskoj. Let QR217 je tom prigodom dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom.

Nakon dolaska uslijedila je mala svečanost u zračnoj luci na kojoj su dužnosnici Qatar Airwaysa i Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb istaknuli važnost usluge koja povezuje Dohu s glavnim gradom Hrvatske, u okviru koje je od početka letenja Qatar Airwaysa prema Zagrebu prevezeno preko 800,000 putnika.

Putnicima na odlaznom letu QR218 podijeljena su licitarska srca, tradicionalni suvenir grada Zagreba.

Qatar Airways nedavno je povećao broj letova za Zagreb te sada nudi do pet letova tjedno koristeći najsuvremeniji zrakoplov Airbus A320 s 12 sjedala u poslovnoj i 120 sjedala u ekonomskoj klasi.

Kako bi obilježio godišnjicu, Qatar Airways također je objavio i posebnu promotivnu akciju do najpopularnijih odredišta u mreži, kao što su Maldivi, Bangkok, Phuket, Bali i Sejšeli, nudeći velike uštede u ekonomskoj i poslovnoj klasi.

Nacionalni prijevoznik države Katar nastavlja širiti svoju mrežu koja trenutno broji preko 140 odredišta. Sa sve više frekvencija koje se dodaju ključnim čvorištima, Qatar Airways putnicima nudi vrhunsku povezanost i opcije putovanja.

Višestruko nagrađivana zrakoplovna tvrtka Qatar Airways proglašena je zrakoplovnom tvrtkom godine na dodjeli svjetskih zrakoplovnih nagrada 2021. godine, kojom je upravljala međunarodna organizacija za ocjenjivanje zračnog prometa, Skytrax.

Qatar Airways je također proglašen i kao prijevoznik sa najboljom poslovnom klasom na svijetu, najboljim business class loungeom, najboljim sjedalom poslovne klase na svijetu, kao i najboljom zrakoplovnom tvrtkom na Bliskom istoku.

Qatar Airways i dalje stoji na samom vrhu industrije nakon što je po šesti puta osvojio glavnu nagradu (2011., 2012., 2015., 2017., 2019. i sada 2021.).

Središte tvrtke, Međunarodna zračna luka Hamad (HIA), nedavno je priznato kao najbolja zračna luka na svijetu 2021. od strane Skytrax World Airport Awards 2021.

Osim toga, Qatar Airways postao je prva globalna zrakoplovna tvrtka koja je postigla prestižnu ocjenu sigurnosti zračnog prijevoznika COVID-19 s 5 zvjezdica od strane Skytraxa. To je uslijedilo nakon uspjeha HIA-e kao prve zračne luke na Bliskom istoku i u Aziji koja je dobila Ocjenu sigurnosti zračne luke Skytrax s 5 zvjezdica. Ove nagrade pružaju jamstvo putnicima diljem svijeta da zdravstveni i sigurnosni standardi zračnog prijevoznika podliježu najvišim mogućim standardima profesionalnog, neovisnog nadzora i procjene. Za sve detalje svih mjera koje se provode na zrakoplovima i u HIA-i posjetite qatarairways.com/safety.

Podijeli