°C 6

Rezultati akcija 'Alkohol i opojne droge' i 'Brzina': 28-godišnjak najpijaniji za volanom, ostao bez vozačke

27.01.2020.

Petar Brnada

I proteklog vikenda, od 24. do 27. siječnja, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je još jedna akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“.

Ovog puta PP Velika Gorica evidentirala je ukupno pet ciljanih prekršaja među kojima su tri prekršaja vožnje prekoračenja brzine te dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a također je tijekom provođenja akcije utvrđeno i pet ostalih prekršaja iz domene prometa.

Rekorder po promilima u proteklom vikendu bio je 28-godišnji muškarac koji je zaustavljen u subotu oko 4 sata u noći dok se kretao kolnikom Velikogoričke ulice u mjestu Staro Čiče.

-Dolaskom do kbr.27 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,34 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog- rekli su nam iz PP Velika Gorica.

Iz policije su dodali se tijekom ostatka vikenda dogodilo i pet prometnih nesreća koje su, srećom, rezultirale samo sa materijalnom štetom.