Novosti Sport Događanja

Stipendije će dobro doći za pokaz, knjige, a bit će i za kavu

19.12.2016. / Nefertum IT
Gradonačelnik Dražen Barišić uručio je danas stipendije najboljim učenicima i studentima s goričkog područja. Dodijeljeno je ukupno 46 stipendija, učenicima i studentima koji su odabrani na temelju uspjeha i socijalnog statusa.

Stipendija Grada Velike Gorice dodjeljuje se za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2016. godine. Za učenike ona iznosi 500 kuna mjesečno, a za studente 1.000 kuna mjesečno.

-Podjelili smo 46 stipendija, 21 učeničku i 25 za studente, tako da Grad Velika Gorica iza sebe već ima oko 500 stipendista. Time im pomažemo i na taj način pridonosimo kvalitetnijem obrazovanju naših sugrađana i želja nam je to nastaviti i ubuduće-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je pozdravio okupljene učenike i studente, ali i roditelji koji su zamjenili svoju djecu na današnjoj dodjeli. Ove godine četiri stipendije manje dodjeljeno je učenicima srednjih škola jer su učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju ostvarili pravo na neku drugu stipendiju što, dodao je graodnačelnik, potvrđuje kvalitetu mladih Goričana kada je u pitanju obrazovanje.

2016stipendistivg2.jpg

Iz Gradskog proračuna resoru za obrazovanje, predškolski odgoj i sport ide gotovo 1/3 odnosno oko 106 milijuna kuna. Učenici i studenti zahvalili su se na stipendijama, lai i izrazili želju da ih bude i više.

- Potreba za povećanjem stipendija postoji i s obzirom da studenti putuju na fakultetevan Velike Gorice treba gledati da se poveća broj stipendija. Uz to, želja nam je napraviti i jedan prostor primjeren za njhovo učenje mir i koncentraciju što obično naši studenti traže u NSB-u, tako bi se u Gorici mogli pripremati za učenje i ne trebaju ići u Zagreb i trošiti svoje vrijeme na putovanje. Time bi dali novu dimenziju na ovoj razini obrazovanja-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

2016stipendistivg3.jpg

Novac od stipendije svakako će dobro doći, što za pokaz, što za knjige ili izlaske.

-Puno mi znači stipendija jer zadovoljim najosnovnije potrebe tako da novac iskoristim za pokaz, bon za mobitel, neke knjige, a nađe se i za kavu. Studiram veterinu, to je bio moj prvi izbor, studiram ono što sam htjela,volontiram i pokušavam biti što bolja u tome što radim- rekla nam je Monika Živković iz Gornje Lomnice koja je na četvrtoj godini Veterinarskog fakulteta.

2016stipendistivg1.jpg

-Pohađam gimnaziju, išao sam i u glazbenu školu  gdje sam učio svirati gitaru 6 godina. Za sada ću štedjeti novac od stipendije, pa ću vidjet što bi bilo najbolje napraviti sa stipendijom, a kad izađem mogu i počastit ekipu-rekao nam je učenik Petar Viher iz Vukovine koji je treći razred Gimnazije Velika Gorica . Dodaje, najviše ga zanima biokemija i medicina te će u tom smjeru ići njegovo daljnje obrazovanje.

-Ova stipendija olakšat će mi školovanje, pomaže mi kao džeparac, ali to mi je i daljnji poticaj za učenje i da budem još bolja – rekla nam je Mateja Radočaj iz goričke Gimnazije.

2016stipendistivg6.jpg

-Ovo je 19. tradicionalna dodjela stipendija za učenike koje dodjeljujemo po socijalnom kriteriju i po uspješnosti. Nadamo se da ćemo u narednim godinama ostvariti želju stipendista da bude još više stipendija uz one koje dodjeljujemo za deficitarna zanimanja. Pomoć je to učenicima i studentima koji uz ovu stipendiju ne moraju dodatno raditi preko studentskog ugovora i zanemarivati studiranje već se mogu posvetiti učenju što je najbitnije kako bi u konačnici ostvarili cilj odnosno diplomirali-zaključio je pročelnik Krešimir Ačkar.

2016stipendijavg8.jpg


Podijeli