°C 28

U nedjelju na sarmu!

07.12.2019.

Juraj Odrčić

Uz gangu, bećarac, drmeš, pjesme i plesove bosanske Posavine sutra će proći druga po redu Sarmijada. Na prostoru kod Muzeja Turopolja tri udruge organiziraju drugu sarmijadu na kojoj će pripremiti 750 sarmi. Za vas kuhaju KUD Čiče iz Novog Čiča, Udruga bosanskih posavljaka iz Zagreba te Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice.

- Osim što ćemo našim posjetiteljima ponuditi sarmu, pripremili smo i degustaciju drugih jela i pića te bogat kulturno zabavni program koji će biti prošaran gangom, bećarcima, drmešom te pjesmama i plesovima bosanske Posavine. U goste nam dolazi i HKUD Biloševica - Rosno - Dužica iz BiH koji će nastupiti s hercegovačkom gangom - otkrivaju organizatori"adute" nedjeljnog druženja koje će započeti u podne.

Također najavljena je i treća humanitarna sarmijadu koja će se održati 15.prosinca na istom mjestu.

- Kao što već znate da su se naši građani uključili u humanitarnu akciju skupljanja novčanih sredstava za sestre Lorenu i Ivu, tako ćemo i mi dati svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji na kojoj će nam se pridružiti Buvljakuše i prijatelji. Novčana sredstva donirat ćemo obitelji Rinčić - otkrivaju organizatori.