°C 1

V. Mlaka: 23-godišnji vozač s 2,15 promila nakon nesreće odspavao u policiji

24.02.2020.

Juraj Odrčić

Više od 30 prometnih prekršaja, četiri prometne nesreće i vozač s više od dva promila alkohola u krvi, sukus su vikenda iza nas za goričku prometnu policiju. Policija je u vremenu od 21. do 24. veljače, tijekom vikenda, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provela akciju „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, kojom prilikom su utvrdili 13 ciljana prekršaja i to 8 prekršaja vožnje prekoračenja brzine te 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 17 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Policija je izvijestila i o neslavnom rekorderu ovoga vikenda. Dana 23.02.2020. godine (nedjelja) u 01,05 sati, muškarac starosti 23 godina upravljao je osobnim automobilom a kretao se južnim kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Velika Mlaka u smjeru jugoistoka. Dolaskom za oko 180 metara južnije od Benzinske postaje INA-JUG sudjelovao je u prometnoj nesreći sa materijalnom štetom a upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu imao 2,15 g/kg alkohola, manjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je  u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.     

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom, dok je tijekom ostatka vikenda  još dogodile dvije prometne nesreće od toga jedna sa ozlijeđenom osobom u kojem je zadobila lake tjelesne ozljede i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.