°C 6

Velikogorička obitelj Pemper je Ponos Hrvatske! 'Nismo ih htjeli razdvajati, prihvatili smo ih bez razmišljanja'

17.02.2020.

Romana Šimek

Udruga Ponos Hrvatske svake godine pojedincima ili grupama dodjeljuje nagradu za humanost, hrabrost i poštenje. Ove su godine nagradu i priznanje zaslužili udomitelji i posvojitelji, obitelj Bocak iz Đurđevca i obitelj Pemper iz Velike Gorice.

Nakon 15 godina zajedničkoga života Željko Pemper i Danijela Toplek Pemper znali su da mogu proširiti obitelj i bez biološkog roditeljstva pa su otišli u Centar za socijalnu skrb na obradu.

-Nakon nekog vremena se dogodilo da me kolegica, pokojna Tatjana Krajač koja je igrom slučaja bila u jednom centru za socijalnu skrb, 'ej Danči znam da vi hoćete više djece, ovdje ima četvero, ispričala je Danijela Toplek Pemper za HRT.

Posebni, energični, marljivi, pametni, eksplozivni i različiti - opisali su se Pemperi. Vole reći da su glasna i vesela obitelj.

-Ono što nas razlikuje je da smo mi obitelj koja ima 6 članova, a 7 rođendana. Slavimo rođendan obitelji, onaj trenutak kada su oni došli i kada smo postali obitelj, kaže Danijela.

Danijela je istaknula posebno važnu poruku: -Postoje djeca koja trebaju obitelj, kojima je obitelj želja. Nisu možda po PS-u nisu možda netom rođena, plave kose ili nešto što svi roditelji zamišljaju, ali treba tu biti fleksibilan, treba znati da je ljubav dovoljna i da ljubav može svako dijete, bilo koju teškoću savladati ako mu se pruži podrška, ljubav i prije svega dom, ali jedan pravi obiteljski dom-, poručila je za HRT.

Ovogodišnja, jubilarna petnaesta dodjela će se održati 25. veljače uz izravan prijenos na HRT-u.

 

foto: Screenshot/24sata/video