Novosti Sport Događanja

Vikend rekorder zaustavljen u Buni s 1,6 promila pa proveo noć na triježnjenju u policiji

12.02.2024. / Maja Peranić

Proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet i tom prilikom na postajnom području Velike Gorice utvrdila ukupno 18 prometnih prekršaja. Od toga ih je 11 bilo ciljanih tj. vezanih za samu akciju kojom se nastoji utjecati na vozače da poštuju prometne propise kako bi se spriječile nesreće.

Zabilježena su:

- 3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola

- 4 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom

- 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

- 1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

- Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa, dok je jedan vozač počinio teži prekršaj te je proveo noć na triježnjenju u policiji.

Riječ je o 55-godišnjaku koji je zaustavljen u Maloj Buni s 1.60 promila alkohola u krvi.

-Dana 11.02.2024. godine (nedjelja) u 03,34 sati, muškarac starosti 55 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Mala Buna, krećući se Vukomeričkom cestom. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,60 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Isti je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel-izvijestila je policija.

U dane vikenda dogodilo se 5 prometnih nesreća, 3 s materijalnom štetom i 2 s lakše ozlijeđenim osobama.

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli