°C 18

Zagrebačka županija bez novih slučajeva zaraze!

13.07.2020.

Petar Brnada

Nakon jučerašnjih sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, Zagrebačka županija u protekla 24 sata nema novooboljelih, javljaju iz Županije.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 13.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 206 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena.

Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 62 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 136 osoba, a 8 ih je preminulo.

Velikogoričko područje tako je četvrti dan zaredom bez novozaraženih.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve je jedna izliječena osoba u Ispostavi Samobor

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana-poručuju iz Županije.