Novosti Sport Događanja

Bit će toga još: Luna Gojak prva hrvatska rukometna reprezentativka iz Udarnika!

01.07.2024. / Damir Žbulj

Ovo je zaista povijesna godina za naš Ženski rukometni klub Udarnik, koji je sa svojom seniorskom ekipom pokazao kako se može boriti za vrh ljestvice 2. HRL Zapad, dok su ponovno čak dvije ekipe iz mlađih selekcija nastupale na državnoj završnici prvenstva Hrvatske u Poreču.

Anja Haramina je nedavno predstavljala Lijepu našu, ali i svoj Udarnik i Veliku Goricu, na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku u dalekoj Kini, dok su Petra Gudelj i Anamaria Kos dio ženske juniorske reprezentacije te iščekuju nastup na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

No, posebno će se pamtiti uspjeh Lune Gojak, koja je svojim nastupima, radom i zalaganjem u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza izborila svoje mjesto na popisu izbornika Ivana Jerkovića u mlađoj kadetskoj reprezentaciji Hrvatske na European Open turniru u Švedskoj za rukometašice rođene 2008. godine.

U kadetskoj selekciji od 36 djevojaka, uz Lunu, bila je i Leona Lilić, dok su u Kampu Udarnik predstavljale i Jana Gojak i dvije djevojčice 2010. godišta, Jana Turković i Gabrijela Černetić.

Mlađa kadetska reprezentacija će na otvaranju u Göteborgu igrati s Islandom i Farskim Otocima, a onda i s Norvežankama i Litvom.

Na finalnom popisu izbornika Jerkovića su tako Lara Barić, Nika Batinić, Vanessa Bebić, Nika Bodrožić, Ivan Bošnjak, Mare Čuraković, Antea Jerković, Josipa Jonjić, Tena Jurlina, Marija Koić, Maja Košćec, Matea Koska, Eda Nikolić, Tina Ravlić, Mia Šekutor, Rahela Varga, Vanna Zdrinšćak te naša Udarnica Luna Gojak. 

Velika velika je ovo stvar za Lunu, veliko priznanje za naš klub i sve članove kluba, nagrada za njezin trud i rad, veliko postignuće za sve trenere koji su radili s njom, jer je Luna ovime ispisala nove stranice za povijest ne samo našeg kluba nego i Grada Velike Gorice, postavši prva reprezentativka Hrvatske, koja je prve rukometne korake napravila u našem klubu i koja je članica kluba iz Velike Gorice," javila je ponosno tajnica i trenerica Udarnika Martina Vugrinović.

"Čestitke ponosnim roditeljima. Sretno, Hrvatska! Sretno, Luna! Bit će toga još," znakovito je dodala.

Vrijedi spomenuti i kako je vratarka kadetske ekipe Udarnika, Lorena Bočkaj, ovaj početak ljeta odlučila provesti 'radno', u prestižnom International Handball Goalkeeper Camp Croatia, gdje će raditi s najvećim vratarskim veličinama današnjice, kao i najznačajnijim trenerima golmana, koji iz godine u godinu dolaze u Omiš dijeliti svoje dragocjeno znanje.

"Lore je prva djevojka iz našeg kluba koja sudjeluje u ovom kampu, koji je namijenjen isključivo za vratare i gdje dolaze vratari i vratarke iz cijelog svijeta učiti od najboljih! Javila nam se oduševljena treninzima, a vjerujemo da će joj tjedan dana golmanskih treninga pod vodstvom vrhunskih stručnjaka pomoći u daljnjem radu i da će naučiti puno što će joj koristiti za daljnji napredak," naglasila je Martina, koja će u kolovozu okupiti seniorsku ekipu na početku priprema za novu sezonu.

Kako bi rekli u Udarniku: "Bit će toga još!" 

Podijeli