Novosti Sport Događanja

Derbi Poleta i Mraclina, u Lomnicu stiže Vinogradar, Turopoljac čeka Slogu, Dinamo gostuje u Mičevcu

09.09.2020. / Damir Žbulj

U srijedu je na rasporedu peto kolo Jedinstvene županijske nogometne lige, koje će obilježiti veliki susjedski derbi Poleta i Mraclina, u Buševcu od 17 sati.

U prošlom nastupu Polet je izgubio u Kerestincu kod lidera s 3:1, dok je Mraclin doma s 2:1 bio bolji od Stupnika.

Ekipa Marka Pancirova je stigla do prvog ovosezonskog slavlja, a junak je bio Ivan Kos, koji je pobjednički zgoditak zabio četiri minute prije kraja. Mraclin je poveo preko Domitrovića u 14. minuti, ali je Brkić u finišu prvog dijela izjednačio...

U početnoj postavi bili su Dražić, Petravić, Desput, Ivančić, Domitrović, Augustić, Jurić, Kos, Skrbin, Bartolić i Šikić, u nastavku su ušli Cvetnić, Golubić i Mario Kos, a na klupi su ostali Marić, Dandić, Milatović i Maksimović.

Polet je kod TOP-a vodio od sredine prvog dijela golom Brune Šestaka, no, prednost je zadržao tek do posljednjih pola sata. Prvo Sviben zabija za izjednačenje, a samo nekoliko minuta kasnije i za potpuni preokret. Konačni rezultat je u 73. minuti postavio Labrović.

U Kerestincu su od prve minute zaigrali Bradić, Tičarić, Žordić, Pejak, Sučić, Šestak, Jušić, Sovina, Robić, Matija Brajković i Bobesić, s klupe su ušli Janječić, Stuparić, Klafurić i Japec, dok su među pričuvama ostali Klasnić, Šakić i Daniel Brajković.

Turopoljac je do druge pobjede stigao u Ivanić-Gradu, a idući izazov je doma protiv Sloge, s novim trenerom Milanom Marinićem.

Adrian Perić je u 15. minuti probio obranu Naftaša, a u samoj završnici prvog poluvremena domaći su autogolom povećali prednost Kučana. Sve je bilo riješeno u 86. minuti, kad Leon Jaki zabija i treći gol Turopoljca, dok je domaćin tek u finišu postigao počasni gol.

Za Turopoljac su igrali Kovačić, Martinić, Dejanović, Horvat, Šestok, Sesar, Bušić, Avramović, Mlinarić, Perić, Matasić, u posljednjih desetak minuta ušli su Halilić, Fabijančić, Iličić, Markulin i strijelac Jaki. Šutalo i Klenović ostali su ovaj put na klupi.

Lomnicu nakon remija u Rakitju kod Svete Nedelje čeka domaći dvoboj s Vinogradarom, bivšim trećeligašem, koji je nakon smrti 'gazde' Ivana Rubinića preselio u ovaj rang natjecanja.

Vinogradar je s 2:1 bio bolji od Klasa, Vađina i Rupčić presudili su gostima. Gol Vlade Majića nije bio dovoljan za bilo što osim časnog poraza.

U Mičevec u srijedu stiže Dinamo iz Jakovlja.

Lomnica je vodila u Rakitju od 34. minute preko Jeđuda, no, Burnik je pola sata prije kraja postavio na konačnih 1:1.

-->> Stefan Rajić umjesto Žitnika: U Vukovinu stiže lider iz Kerestinca

Sve utakmice se igraju od 17 sati, a posebno zanimljivo bit će i u Vukovini, gdje stiže TOP iz Kerestinca, vodeća ekipa ljestvice JŽNL.

 

 

Podijeli