Novosti Sport Događanja

Franka Jerkin iz 'Centra' brončana na snažnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru: Godina je tek počela!

25.01.2023. / Damir Žbulj

Sjajan nastup na velikom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru imala je i Franka Jerkin iz goričkog karate kluba Centar!

Franka je u konkurenciji djevojčica od 11 i 12 godina, u svojoj kategoriji do 39 kilograma, nanizala pobjede protiv Meri Musulin iz KK Croatia, Francuskinje Bouschbacher, Ukrajinke Hlazunove, ali je u polufinalu poražena od Slovenke Jevšenak.

U borbi za broncu porazila je predstavnicu BiH Amnu Brkanić!

"Franka je nastupila i u starijoj uzrasnoj kategoriji, među djevojkama od 13 i 14 godina u kategoriji do 44 kilograma, ali više nije bilo snage za bolji rezultat," javili su iz KK Centar.

Dobila je prvu borbu protiv Ele Adžage (KK Okit), ali je onda uvjerljivo izgubila od Ukrajinke Datsiuk.

Karate klub Centar je u Samoboru predstavljao i Antonio Brletić, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 44 kilograma među dječacima 2009. godišta.

U prvoj borbi svladao je Ukrajinca Serheieva, ali je u idućem nastupu izgubio od Slovaka Kovačika.

Franka i Antonio najveće su nade goričkog 'Centra', a ove godine će im se na turnirima priključiti i još nekoliko karatistica i karatista: "Godina je tek počela i nadamo se novim velikim uspjesima do kraja sezone!"

Grand Prix Croatia u Samoboru je najjači i najmasovniji turnir u Hrvatskoj na kojem je nastupilo čak 1800 natjecateljica i natjecatelja iz 25 svjetskih zemalja.

Zadnjih desetak godina ovaj turnir popularno zovemo i 'malo Europsko prvenstvo', jer se održava netom prije Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21 kategoriju, a veliki broj osvajača medalja iz Samobora isto ponovi i na kontinentalnom natjecanju.

U Samoboru se istaknuo i Vito Hulina iz karate kluba Velika Gorica, koji je također osvojio broncu.

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Franka Jerkin iz 'Centra' brončana na snažnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru: Godina je tek počela!

Podijeli