Novosti Sport Događanja

Gorica i Rendulić spremni za Rujevicu i novu sezonu: Nadam se da možemo dohvatiti četvrtu poziciju!

16.07.2021. / Damir Žbulj

Tek malo više od 50 dana prošlo je od 'one utakmice' na Rujevici, u kojoj je Gorica izgubila svaku nadu za povijesni europski iskorak. Turopoljski prvoligaš vraća se u subotu na 'mjesto zločina', ovaj put bez Siniše Oreščanina i s novim trenerom Krunoslavom Rendulićem na klupi.

Počinje nova prvoligaška sezona i novi san o Europi...

"Ne mislimo da smo sada u TOP 4 kluba u Hrvatskoj, ali imamo ambiciju malo to 'ispremiješati'! Ambicija nam je napraviti nešto više u odnosu na prošlu sezonu kad smo bili peti i mi se toplo nadamo kako možemo dohvatiti barem četvrtu poziciju," odlučno je najavio strateg Gorice.

Glavnina kadra ostala je identična kao i prošle sezone, otišli su tek Dario Špikić, koji je prodan još u veljači, u 'paketu' s Čabrajom, ali je on tek na ljeto preselio na Maksimir.

Jiloanu Hamadu je istekao ugovor, Ognjen Mudrinski neće doći na novu posudbu iz poljske Jagiellonije...

U kadar se vratio talentirani Martin Šroler, koji je proljetni dio sezone odlično odradio u Drugoj HNL u dresu Intera. Iz zaprešićkog kluba stigao je i potentni  stoper Saša Marjanović, konkurenciju među vratnicama pojačao je mladi reprezentativac Dominik Kotarski, u ofenzivi će svoju priliku dobiti Fran Brodić i Toni Fruk, ali i mladi Tin Janušić.

"Mislim da su to sve kvalitetni igrači i moram izraziti zadovoljstvo njihovim radom na pripremama, ali naravno i radom svih ostalih naših igrača.

"Naravno da Druga i Prva liga nemaju iste zahtjeve, a ponavljam, oni kvalitetu imaju i pitanje je samo kako će se snaći. Priliku će dobiti i na njima je da ju iskoriste na najbolji mogući način. I na njihovu i na našu radost..."

Zanimljiva akvizicija je i jednogodišnja posudba mlade nade Dinama Nika Jankovića.

MAKEDONSKI REPREZENTATIVAC - NOVI NAPADAČ

Na pripremama je Gorica imala problema s realizacijom. Konkurenciju u napadu zaoštrit će i Makedonac Vlatko Stojanovski, 24-godišnji reprezentativac, koji je bio dio njihove ekipe na nedavnom Europskom prvenstvu.

Čak je dobio desetak minuta protiv Nizozemske...

Stojanovski je već bio u Hrvatskoj, zabijao je prije četiri sezone za drugoligaša iz Dugopolja. Trenutno je član francuskog prvoligaša Nimesa, ali se tamo nije baš naigrao. Za nacionalni izabranu vrstu Sjeverne Makedonije ima devet nastupa i dva postignuta pogotka.

"Stvarali smo šanse, to je dobro, a ja sam uvjeren da ćemo ipak zabijati golove kad će biti potrebno. Od 'nule' ne može gore, ne možemo s realizacijom otići u minus," u svom stilu je dodao Rendulić, koji protiv Rijeke neće moći računati na Doku, Steenvoordena i Krizmanića. Zbog pravila da se žuti kartoni iz prošle sezone odrađuju u novoj...

"Rijeka je jedna jako kvalitetna momčad s izuzetno dobrim trenerom. No, to ne umanjuje našu ambiciju, koja će uvijek i svugdje biti pohod na tri boda! Naravno, ne ovisi sve o nama, nešto se pita i protivnika, ali mi ćemo uvijek ići na pobjedu," naglasio je trener turopoljskog prvoligaša.

Na pripremama je Gorica upisala pobjedu nad ekipom Hrvatske udruge Nogometni sindikat, odnosno igrača bez profesionalnog ugovora, dobili su i Celje, ali su nakon toga Goričani remizirali s rumunjskim prvoligašem UTA Aradom te upisali tri poraza, od Vojvodine, Lokomotive i ljubljanskog Brava, uz samo jedan postignuti pogodak.

Neke od tih utakmica obilježile su i nekarakteristične pogreške u obrani...

"Jovičić je izuzetno kvalitetan igrač i sada iz te neke njegove prevelike sigurnosti dogodile su se neke pogreške. Ali, nema sumnje kako će Jovičić biti jedan od temelja naših uspjeha u novoj sezoni. Bolje da se pogreška dogodila u pripremnoj utakmici nego u prvenstvu."

Najavio je Rendulić i kako će imati nekoliko opcija na travnjaku te kako očekuje dodatni iskorak od nekih igrača.

"Formacija s trojicom u zadnjoj liniji je svakako jedna od opcija s obzirom na naš igrački kadar. Međutim, prvenstveno ćemo ostati na onome što je provjereno i iskušano. Uvjeren sam da Gorica može u sezonu ponovno ući jako dobro i ostvariti prave rezultate. Dat ćemo sve od sebe da to i bude tako."

"Već i prije sam rekao da Mitrović zaslužuje više šanse. On je prošle sezone zabio četiri pogotka i pet namjestio u samo 30 posto odigranih minuta. Mitrović će svakako dobiti više prilika," otvoreno je poručio pa  dodao:

"Jasno je od početka kako će Mitrović biti u početnih 11, a na njemu je da to iskoristi. No, nije samo on u pitanju, puno kvalitete ima i Babec. Svima nam je žao što se dogodilo Suku, ali tek tada se vidjelo kako Babec može odigrati i doprinijeti u ofenzivnom dijelu. Veliki potencijal ima naravno i Krizmanić..."

Jasno je i tko će biti prvi vratar na Rujevici. U početnoj postavi bit će sigurno i Musa i Moro i Keita, uz neizostavnog Jovičića u obrani. U vezi bi trebali zaigrati Kalik, Pršir, Babec, Mitrović i Lovrić, a u napadu bi i dalje trebao biti Matar Dieye, barem dok se momčadi ne priključi Stojanovski.

"Imamo dva izuzetno kvalitetna vratara, Kotarski je branio za U-21 reprezentaciju. Sigurno da mu ne ide u prilog što do sada nije imao neki kontinuitet nastupa, ali on se diže iz utakmice u utakmicu i jedan drugoga tjeraju na maksimalan angažman. Sada je u laganoj prednosti Banić, ali duga je sezona i vidjet ćemo što će se sve događati. Kotarski će biti čvrsta karika ove momčadi, to je sigurno, dobit će svoju priliku kroz sezonu," zaključio je Rendulić.

U petak novu sezonu na Maksimiru otvaraju branitelj naslova Dinamo i koprivnički Slaven Belupo, kojeg od ove sezone vodi Kurilovčanin Dean Klafurić.

Osijek u Gradskom vrtu igra protiv Šibenika.

U subotu Hajduk gostuje kod Lokomotive, a Gorica kod Rijeke igre od 21 sat.

GODIŠNJE ULAZNICE - UZ COVID POTVRDU

U nedjelju će Istra 1961 biti domaćin Hrvatskom dragovoljcu, povratniku u prvoligaško društvo.

Goričani će prvu domaću utakmicu igrati 24. srpnja protiv Šibenika, a odlukom stožera Civilne zaštite RH gledateljima je dopušten povratak na tribine, uz EU digitalnu COVID potvrdu, koju može dobiti cijepljena osoba, osoba koja je preboljela Covid unutar 180 dana te osoba koja ima negativan PCR test (vrijedi 72 sata) ili brzi antigenski test (vrijedi 48 sati). Izuzetak su djeca do 12 godina kojima nije potrebna EU digitalna potvrda.

Krenula je prodaja i godišnjih ulaznica, Sektori A1 i B1 koštaju 400 kuna, a Sektori A2, B2, A3, B3 - 250,00 Kn. Godišnje ulaznice vrijede za sve domaće utakmice Hrvatski Telekom Prve lige u sezoni 2021./22., kao i za utakmice Hrvatskog nogometnog kupa na Gradskom stadionu Velika Gorica. Žene, djeca i osobe starije od 65 godina imaju popust na godišnju ulaznicu od 50 posto, isključivo na prodajnom mjestu - Fan point od 23. srpnja, na adresi Kolodvorska 36A, Velika Gorica. 

Podijeli