Novosti Sport Događanja

Kapusta: Bitno je da vodimo, idemo sad u Zadar po novu pobjedu

12.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uspjeli su na svom parketu Gradske sportske dvorane doći do prve ovosezonske pobjede u doigravanju za prvaka HT Premijer lige!

Bez ozlijeđenih Ljubičića, Bakovića i Batura nije bilo lako, ali Bikovi su pokazali veliku želju i borbenost te su 'na leđima' sjajnog Lovre Mazalina ipak na kraju stigli do prednosti i na korak od povijesnog plasmana u polufinale.

"Bila je ovo jedna teška utakmice, fizički zahtjevna, pogotovo za Mašića i Mazalina, koji su igrali na pozicijama četvorke i petice i cijelu utakmicu su se morali tući i boriti sa Šarlijom i Gospićem..."

"Cijelo vrijeme smo tražili način kako da dođemo do 'laganijih' poena, a čak nam napad i nije bio toliki problem, koliko u obrani. U početku smo im puštali šuteve, riskirali smo, a oni su sve pogađali. Znali smo da to nije realno, u drugom poluvremenu se to izniveliralo i 'zatvorili' smo utakmicu, možda i malo teže nego što sam očekivao," istaknuo je nakon utakmice trener Josip Sesar pa dodao:

"Znao sam da će oni i fizički pasti, a to se i dogodilo. Očekivao sam za nijansu lakšu utakmicu, ali najbitnije da se piše pobjeda. Vodimo u seriji i sad se idemo dobro odmoriti i pripremiti za utakmicu u petak u Zadru."

Svoj doprinos dao je i Borna Kapusta, koji je bio jako blizu double-double učinka, s devet poena i isto toliko asistencija.

"Stvarno je bilo teško, ali hvala Bogu uspjeli smo na kraju izvući pobjedu. Od početka se vidjelo kako će to na kraju biti 'u jednu ili dvije lopte'.

"Pod obručem su jaki, trebalo se s njima boriti, ali bitno je da vodimo i sad idemo u Zadar po novu pobjedu," poručio je razigravač Gorice i jedan od najboljih playmakera na domaćim parketima.

Poluzavršnicu je već izborio Split, a prednost prije druge utakmice imaju i Zadar protiv GKK Šibenke i Cibona protiv Adria Oil Škrljeva. 

 

D1 KK Gorica – KK Sonik Puntamika 🗓 11.05.2021 ⏳ 17 h

(Foto: HKS Marin Sušić)

 

Podijeli