Novosti Sport Događanja

Najbolji igrač odlazi u Francusku, Sesar ima velika očekivanja od Cvitkovića: Mladi i potentni igrači prepoznaju rad i ambiciju kluba

04.08.2021. / Damir Žbulj

Nakon odlaska Ivana Majcunića u Cibonu, Krešimira Ljubičića u francuski Saint-Quentin Basketball te Ozrena Pavlovića u češki Kralovsti Sokoli iz Hradec Kralova, još jedan igrač napustio je redove Bikova...

I to ne bilo koji, nego najbolji.

Lovro Mazalin će se ponovno put inozemstva i njegova destinacija bit će Francuska.

Mazalin je ponajbolji košarkaš koji je nosio dres Gorice i u protekle dvije sezone bio je ključna karika momčadi trenera Josipa Sesara, koji je doslovno 'oživio' njegovu karijeru.

Lovro je bio jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih igrača, prošao je i kroz Cibonu i Cedevitu, igrao je za Zadar, a okušao se i u španjolskoj Zaragozi i sarajevskim Sparsima.

U svim tim sredinama nije ispunio svoj potencijal, ali je u protekle dvije sezone podsjetio o kakvom se majstoru radi i kako bi u narednim sezonama ipak mogao stasati u standardnog reprezentativca. Za dobrobit hrvatske košarke.

Tek su mu 24 godine...

Nažalost, više neće biti nositelj igre Goričana, ali može se slobodno reći kako je 'prerastao' ovu sredinu i kako je vrijeme za nove izazove. 

No, u klubu su nastavili slagati momčad za iduće izazove. Vjernost je prije nekoliko dana produljio Karlo Uljarević, a novo ime bit će 23-ghodišnji Tomislav Cvitković, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Cvitković je prošlu sezonu igrao za zadarsku Sonik Puntamiku, a 206 centimetara visoko krilo bi je jedan do najboljih strijelaca domaćeg prvenstva s gotovo 16 poena po utakmici u prosjeku, uz više od 50 posto uspješnosti šuta i pet i pol skokova po utakmici.

"Veselim se dolasku u Veliku Goricu, to je za mene prilika. S velikim nestrpljenjem čekam započeti trenirati s mojim novim suigračima i nositi dres ovog kluba. Želim donijeti puno pozitivnih stvari ekipi i nastojat ću da se svi zajedno, od igrača do zaposlenika kluba, veselimo iduće sezone. Nadam se da ću se brzo prilagoditi idejama na terenu fizički i psihički te donijeti kvalitetu ekipi. Velika Gorica mi se čini kao lijep grad, odradio sam dva tjedna treninga ovdje početkom lipnja. Od prvog trenutka sam se osjećao dobrodošao i svi su me srdačno dočekali. To je jedan od razloga zašto sam sretan što sam odabrao Goricu," prenosi službena klupska stranica riječi svog novog igrača.

Pratila je Gorica Cvitkovića već neko vrijeme, pokušala i dovesti još tijekom prošlog prijelaznog roka, ali nije došlo do dogovora sa Sonikom.

"Sretni smo što smo s Tomislavom potpisali na dvije godine i ovo dokazuje da mladi igrači prepoznaju Goricu kao dobru sredinu za daljnji napredak u svojim karijerama. Ovo sve prati i odličan rad trenera Sesara, koji mlade košarkaše podiže na višu razinu. Nadamo se kako će i Cvitković nastaviti s dobrim igrama," istaknuo je sportski direktor Ljubo Prgomet.

Trener Sesar također ima velika očekivanja: "Drago mi je da mladi i potentni igrači prepoznaju Goricu kao klub u kojem njihova karijera može ići uzlaznom putanjom te da prepoznaju kvalitetan rad i ambiciju kluba. Cvitković je košarkaš koji sigurno ima prostora za napredak i nadam se dobroj i kvalitetnoj suradnji!"

 

 

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

 

 

 

Podijeli