Novosti Sport Događanja

Poklon iz vedra neba za drugo slavlje Gorice: Šlogar na kraju sudačke nadoknade iskoristio nevjerojatnu pogrešku vratara Slaven Belupa

30.09.2024. / Damir Žbulj

Posljednjih desetak minuta utakmice Gorice i Slaven Belupa na Gradskom stadionu izgledalo je kao da su obje ekipe i prezadovoljne osvojenim bodom, ali onda se na kraju sudačke nadoknade ukazao Martin Šlogar, koji je netom ušao u igru, pokazao upornost i požrtvovnost te je iskoristio nevjerojatnu pogrešku suparničkog vratara i poentirao za 2:1 slavlje turopoljskog prvoligaša!

Ovaj dvoboj trebao se igrati u subotu, ali je bio odgođen zbog obilnih padalina i lošeg stanja travnjaka, a u novom terminu ipak se bolje snašla ekipa Rajka Vidovića, koja je na kraju je i dobila poklon Ivana Suška vrijedan slavlja, drugog ove sezone, nakon što je s identičnih 2:1 na Gradskom stadionu pao i Šibenik.

Vidović nije iznenadio sastavom, u prvih 11 se nakon ozljede Radoševića vratio Ivan Banić, u posljednjoj liniji bili su Krizmanić, Maloča i Leš, na bokovima Mijanović i Štiglec, u vezi Pršir, Pajaziti i Kapulica, jer nije bilo kartoniranog Ndockyta, a za ofenzivu su bili zaduženi Majstorović i Kolar.

Koprivničanci su u Veliku Goricu stigli izuzetno motivirani, poslije velikog 4:1 slavlja nad Dinamom, no, otpor Gorice nisu uspjeli slomiti.

Sušak je praktički cijeli dvoboj branio sjajno, 'proslavio' se fantastičnom intervencijom već u 13. minuti, kad je ispod grede iščupao 'škarice' Kolara. Samo minutu kasnije Gorica je zatresla mrežu u jednoj bizarnoj situaciji, kad je lopta poslije kornera u čudnom luku završila u golu, ali je tek nakon intervencije iz VAR sobe sviran prekršaj na Sušku pa je ostalo 0:0.

Ipak, Gorica je sredinom prvog dijela i došla do prednosti, a ponovno je sudac Terzić morao promijeniti svoju odluku nakon intervencije VAR-a. Agbekpornu je startao na Kolara, prvotno nije sviran kazneni udarac, ali je srećom ta odluka ispravljena. Jurica Pršir bio je siguran realizator!

Nije dugo Gorica trajala prednost jer je nekoliko minuta kasnije Grgić uposlio Dominika Martinovića, koji je izašao ispred Banića i hladnokrvno poentirao.

Imali su nakon toga gosti nekoliko opasnih prilika, poništen im je i jedan pogodak zbog zaleđa, ali na predah momčadi odlaze bez prednosti.

Sušak se iskazao i na početku drugog dijela, odličnim intervencijama na udarce Kapulice i Kolara, a na kraju se umjesto u junaka prometnuo u tragičara ovog dvoboja.

Nekih pola sata prije kraja Terzić je svirao penal i za Slaven Belupo, Banić je uletio u šut Dolčeka i pritom gotovo stradao, no, srećom pa je i ovdje intervenirao VAR te zbog zaleđa poništio ovu dvojbenu odluku.

U tim minutama gosti su bili opasniji, Dolček je iz neposredne blizine uspio loptu poslati preko grde, Maloča je u posljednji tren blokirao zicer Martinovića i Koprivničanci mogu itekako žaliti za tim šansama.

U završnici je izgledalo kako su se i Gorica i Slaven Belupo zadovoljili bodom, no, Šlogar nije tako mislio. Utrčao je na travnjak umjesto Pajazitija, otišao u protivnički kazneni prostor i dočekao pogrešku kojom je odlučio ovaj dvoboj. Nije to bila laka situacija, bio je Šlogar u padu, trebalo je loptu poslati pored suparničkog braniča, ali sve je dobro završilo i napokon se u goričkoj svlačionici ponovno pjevala ona dobro poznata pobjednička pjesma.

Jedan derbi začelja je uspješno apsolviran, sada treba u idućem kolu nastaviti tako i na gostovanju kod Lokomotive.

 

 

Gorica sada nakon osam odigranih kola ima osam osvojenih bodova, kao i Istra 1961, tri više od idućeg suparnika Lokosa, a četiri ispred posljednjeg Slaven Belupa. 

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli