Novosti Sport Događanja

Rendulić: Bila bi to velika sportska nesreća da na kraju mi nismo prošli dalje

01.12.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice izborili su svoje mjesto u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa i drugu godinu zaredom. Prošle ih je zaustavio Dinamo na Maksimiru, nadamo se kako će ovaj put imati više sreće i kako će u proljetnom dijelu sezone zaslužiti i prolazak u veliku završnicu...

Drama s Istrom 1961 odlučena je tek nakon raspucavanja s bijele točke, nakon što su se Goričani dva puta vraćali 'iz mrtvih', golovima u sudačkoj nadoknadi i prvog i drugog poluvremena.

"Bio sam miran, bio sam uvjeren da ćemo proći," istaknuo je nakon velikog slavlja trener Rendulić.

"Moram čestitati igračima na zaista kvalitetnoj igri i 'lavovskoj' borbi. Bila bi velika sportska nesreća da mi na kraju ovo nismo prošli. Mogli smo utakmicu riješiti puno prije, moglo je biti tri, četiri razlike za nas. Ono što smo promašili graniči s 'vjerovali ili ne'..."

"Brine me što smo se sada previše iscrpili, a čeka nas teška utakmica s Osijekom u subotu."

"No, pokazalo se već da imamo širok kadar i da su svi oni koji su dobili priliku to i koriste. Radosni smo zbog toga," dodao je strateg Gorice.

Kristijan Lovrić nedavno je prebolio koronu, zadnja dva mjeseca nije postigao pogodak i onda je zabio za pobjedu nad Hrvatskim dragovoljcem i sada Puljanima, u sedmoj minuti dodanog vremena.

"Vjerujte mi, svi smo dali '300 posto' u ovoj utakmici. Primili smo dva gola iz dva njihova ozbiljnija napada na utakmici. Pokazala se Istra kao dobar protivnik, ali smo se uspjeli vratiti. Nagradilo nas je za sav trud i zalaganje. Sva sreća pa sam pogodio za 2:2 i to nas je odvelo u produžetke. Moram pohvaliti i našeg vratara Kotarskog, koji je obranio dva penala..."

"Osjetio sam da ćemo slaviti. Trebao sam ja pucati peti penal, ali sam rekao i ranije da to raspucavanje niti neće doći do mene. Hvala Bogu, tako je i bilo!"

Zahvalio se suigračima, stožeru, ali i privatnom kondicijskom treneru: "Moram pohvaliti sve svoje suigrače, ali i cijeli stručni stožer. Moram se zahvaliti i svom privatnom kondicijskom treneru, zajedno s klupskim trenerom, koje me doveo na zavidnu razinu forme, nakon što sam prebolio koronu. Fizički smo moćni, niti u jednom trenutku nismo odustali. I kad smo gubili u sudačkoj nadoknadi vjerovali smo da se možemo vratiti i pokazali smo da imamo pravi karakter. Nadam se da rezultat više neće izostati!"

Dvije pobjede je Gorica udaljena od velikog trofeja:  "Bilo bi fenomenalno osvojiti trofej, ali to me iskreno u ovom trenutku ne zanima. Pobijedili smo, idemo se sada malo proveseliti i onda nas čeka utakmica protiv Osijeka. Što će biti na proljeće sada nije važno. Nitko sretniji od nas ako uđemo u finale. Nećemo se sada zamarati s tim, ako ćemo ovakve partije pružati i dalje ne trebamo uopće razmišljati protiv koga ćemo igrati . Nadam se da ćemo samo tako nastaviti i čestitam svima u klubu na ovom uspjehu," zaključio je najbolji nogometaš turopoljskog prvoligaša, koji u srijedu 1. prosinca slavi 26. rođendan.

Najljepši nogometni poklon već je dobio!

Goricu do kraja jesenskog dijela sezone očekuju još tri utakmice. Prvo na velikogorički Gradski stadion dolazi Osijek, u subotu od 13 sati. Slijedi gostovanje kod Rijeke, a na zimsku pauzu se ide nakon domaćeg okršaja sa Šibenikom, 18. prosinca.

Turopoljski prvoligaš je nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem u 17. kolu stigao do 25. boda i trenutno je na petoj poziciji ljestvice HT Prve lige.

Podijeli