Novosti Sport Događanja

U Hajduku višak, za Goricu pojačanje

27.07.2024. / Damir Žbulj

Bilo je jasno od prvog dana priprema za novu sezonu kako je Gorica u potrazi za desnim bekom, nakon odlazaka Momčila Raspopovića prošle zime i Alexandera Munksgaarda ovog ljeta, popunio je iskusni Dino Mikanović, dojučerašnji igrač splitskog Hajduka.

Na Poljudu mu, dolaskom Gennara Gattusa za trenera i Kalinića za sportskog direktora, nisu produljili suradnju, iako je postojala takva opcija u njegovom ugovoru, no, za goričke ambicije ovakav igrač trebao bi biti puno pogodak. Šteta je samo što se radi o još jednom nogometašu koji je u 'poznijim' godinama i što Gorica nije izabrala put razvoja svojih vlastitih igrača iz svoje Nogometne škole.

U svibnju je Mikanović napunio 30 godina, u svojoj karijeri je igrao i u Danskoj i u Kazahstanu, gdje je osvajao naslov prvaka i tamošnji Kup, no, najdublji trag ostavio je u Hajduku, s kojim je tri puta podigao trofej Hrvatskog nogometnog kupa.



Ovaj Slavonac rodom iz Nove Gradiške u goričkoj je svlačionici pronašao i druge bivše igrače Hajduka - Marija Maloču, Ivana Banića, Božidara Radoševića, ali i mladog Luku Kapulicu.

Gorica će u subotu odraditi i posljednju provjeru prije nove sezone, od 19 sati na Gradski stadion stiže Rudeš, a ulaz je slobodan.

Iduće subote počinje i nova prvoligaška avantura, na domaćem terenu protiv Varaždina. 

Podijeli