Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Bez iznenađenja u Rijeci

29.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli prirediti senzaciju i na otvaranju svoje prvoligaške sezone otkinuti barem bod na gostovanju kod Rijeke.

Hrvatski viceprvak demonstrirao je svoju kvalitetu te je golovima Domagoja Pavičića i Marija Pavelića u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika.

-->> [UŽIVO] Gorica na Rujevici otvara HT Prvu ligu!

Trener Jakirović nije iznenadio početnim sastavom, između vratnica stao je Kahlina, u posljednjoj liniji bili su Mchedlishvili, kapetan Čagalj, novopridošli Jovičić i Špičić, u vezi Marina, Maloča i Maslowski, na krilima Dvorneković i Atiemwen, dok je u vrhu napada bila još jedna prinova, Poljak Zwolinski.

Riječani su od prve minute preuzeli kontrolu, a do prednosti su stigli u 20. minuti. Nakon što je Heber uposlio Pavičića, a ovaj se majstorski oslobodio svog čuvara i smireno poentirao.

Mogla je Gorica brzinski do izjednačenja, Sluga je u posljednji trenutak intervenirao ispred Zwolinskog, a odbijenu loptu Maslowski atraktivnim lobom nije uspio smjestiti pod gredu.

Domaćin je u 27. minuti povećao svoju prednost, nakon što je Špičić poklonio loptu suparniku. Acosty je poslao povratnu loptu Paveliću, koji preciznim udarcem, uz malu pomoć vratnice, pogađa za konačnih 2:0.

Goričani su trebali bolje iskoristiti priliku iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prostora u 32. minuti, Špičić je pogodio tek živi zid. Gosti su imali sreće u samoj završnici prvog dijela, kad je na još jedno dodavanje Acostyja, uz lukavi potez Hebera i propuštanje lopte, Čanađija zapucao izglednu priliku i loptu s desetak metara poslao pokraj gola.

U nastavku se nije puno toga promjenilo, Rijeka je dominirala, a Gorica je sramežljivo pokušavala izaći iz bloka i ugroziti vrata domaćina.

Istaknuo se sjajnim udarcem u 73. minuti tek Lovrić, koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije umjesto Maloče, no, lopta je prohujala pored same vratnice. Posljednju prigodu za povratak u susret Gorica je imala pet minuta prije kraja regularnog vremena, kad je Atiemwen iskoristio pogrešku obrane Rijeke. Odmah je pokušao pronaći Zwolinskog u kaznenom prostoru, ali je Punčec u posljednji trenutak intervenirao i loptu poslao u korner.

Bez obzira na skromnu partiju, Goričani mogu biti zadovoljni. Nisu doživjeli rezultatski debakl na terenu gdje proteklog proljeća u HT Prvoj ligi nitko nije uzeo niti jedan, jedini bod.

Ekipa Sergeja Jakirovića može se mirno okrenuti idućem kolu i domaćem dvoboju protiv Slaven Belupa na Gradskom stadionu, u subotu 4. kolovoza u 17.30 sati. Nadamo se kako uz podršku punih tribina Goričani mogu pružiti puno bolju partiju i možda iznenaditi favorizirane goste iz Koprivnice.

Treba i spomenuti sjajnu gestu Rijeke, koja je prigodnim poklonom goričkom kapetanu prije početka dvoboja čestitala ulazak u društvo prvoligaša.

HT Prva liga, 1. kolo:
Rijeka - HNK Gorica 2:0 (2:0)
Strijelci: Pavičić 20', Pavelić 27'
Žuti kartoni Heber, Grahovac / Maloča, Čagalj, Jovičić, Marina

RIJEKA: Sluga, Punčec, Čanađija, Zuta, Heber (od 71' Čolak), Župarić, Acosty (od 77' Kvržić), Grahovac, Pavelić, Gorgon, Pavičić (od 86' Capan)
GORICA: Kahlina, Jovičić, Čagalj, Maslowski (od 86' Zenko), Zwolinski, Dvorneković (od 60' Miya), Maloča (od 67' Lovrić), Atiemwen, Mtchedlishvili, Marina, Špičić

 

Podijeli