Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Turopoljac napunio mrežu TOP-a, Tomislav Horvat zabio prve golove

21.09.2020. / Damir Žbulj

Sjajnu partiju pružili su nogometaši Turopoljca protiv gostiju iz Kerestinca. TOP je nakon šest kola bio vodeći u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, ali u Kučama nije imao šansi za uspjeh...

Domaći igrači i njihovi navijači prvi puta su se veselili na isteku prvih pola sata igre. Kapetan Vjekoslav Lučić iskoristio je dugo ispucavanje i pogrešku posljednje linije gostiju, izašao je sam ispred protivničkog vratara i hladnokrvno pospremio loptu u mrežu.

Igrači TOP-a praktički se nisu niti oporavili od šoka a već ponovno kapitulirali. Perić je iz drugog pokušaja ubacio, a Tomislav Horvat je odlično ispratio akciju koju je i sam započeo te glavom postigao svoj prvijenac u dresu Turopoljca za povećanje prednosti.

Nadu gostiju probudio je autogol Matasića početkom nastavka, u jednom nesporazumu s Kovačićem, no, ekipa Milana Marinića pokazala je karakter i nije dozvolila da TOP okrene rezultat u svoju korist.

Bilo je i malo sreće, pogotovo kod slobodnjaka u 61. minuti, kad je lopta od vratnice i grede završila ravno u rukama čuvara mreže Turopoljca.

Ubrzo su se domaći ponovno veselili. Sesar je asistirao Periću, koji ponovno podiže na dva gola razlike, dok je Horvat u finišu dvoboja realizirao kazneni udarac, za konačnih 4:1 u ovom pravom derbiju JŽNL-a.

Na kraju je bilo to apsolutno zasluženo slavlje, protiv ekipe koja je u prvih šest kola imala najefikasniji napad i koja je do ovog dvoboja primila tek četiri pogotka.

NK TUROPOLJAC KUČE: Petar Kovačić, Stjepan Martinić, Filip Dejanović, Ivan Šestok (Ivan Markulin 80'), Toni Sesar (Matija Fabijančić 78'), Vjekoslav Lučić (Ante Cavrić 81'), Kristijan Avramović, Tomislav Horvat, Josip Mlinarić (Leon Jaki 68'), Adrian Perić (Mile Anđelić 68'), Mario Matasić. Klupa: Petar Klenović, Dino Halilić. Trener: Milan Marinić.

U preostalim susretima sedmog kola Mraclin je u Vukovini kod Ban Jelačića 'izvukao' bod, Klas je u Mičevcu sa slogom odigrao bez pobjednika i postignutih golova, Lomnica je s 2:1 svladala Naftaš Ivanić, a Strmec je u Bedenici s minimalnih 1:0 bio bolji od Poleta.

-->> Ban Jelačić u nastavku ispustio dva gola prednosti, Kolarić 'džoker s klupe' Mraclina u završnici

Na vrhu je Samobor sa svih sedam pobjeda, TOP je ostao na 18 bodova, tri više od Stupnika, dok Dinamo iz Jakovlja i Turopoljac imaju po 13 bodova.

U idućem kolu derbi se igra u Buševcu, Polet čeka Turopoljac. Klas igra kod Vatrogasca u Zdencima Brdovečkim, Mraclin je domaćin Svetoj Nedelji, Ban Jelačić dočekuje Strmec, a Lomnica gostuje kod Sloge.

Podijeli