Novosti Sport Događanja

Zajednici sportskih udruga GVG značajno umanjena financijska sredstva iz gradskog proračuna

29.04.2020. / Damir Žbulj

Gospodarske posljedice svjetske pandemije koronavirusa mogle bi biti dugoročne. Aktualna epidemiološka situacija trenutno je dobra, krenula je prva faza popuštanja propisanih mjera i toliko željeni povratak 'normalnom' životu.

Međutim, u narednim mjesecima na svim razinama osjetit će se utjecaj smanjenje ekonomske aktivnosti...

Ništa drugačije neće biti niti u Zajednici sportskih udruga Velike Gorice, koja će iz gradskog proračuna dobiti značajno manja financijska sredstva.

"Posebne okolnosti koje su nastupile epidemijom bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj prouzročile su poremećaje u gospodarstvu te imaju značajan utjecaj na ostvarenje proračunskih prihoda Grada Velike Gorice. Stoga se iz Gradskog proračuna ne može financirati Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice u obimu predviđenom Ugovorom o korištenju sredstava od 2. siječnja 2020. i Aneksu ugovora o korištenju sredstava od 7. veljače 2020. godine," navodi se u pismu koje je poslao gradonačelnik Barišić.

Budući da su posebne okolnosti rezultirale i prestankom najvećeg dijela aktivnosti Udruga, a s ciljem osiguranja nužnog financiranja, Grad Velika Gorica će mjesečne rate do daljnjega isplaćivati u visini 35 posto ugovorenog iznosa.

Zajednica športskih udruga GVG će za funkcioniranje sustava sporta dobiti 218.750,00 kuna mjesečno, športske udruge od posebnog značaja za Grad dobit će 65.650,00 kuna mjesečno proračunskih sredstava, dok je za 'vrhunski sport' namijenjeno 52,500,00 kuna mjesečno.

Za sve ostale aktivnosti se sredstva do daljnjega neće isplaćivati!

Ukupno će ZSUGVG do daljnjega tako mjesečno dobivati 336.500,00 kuna.

Ova sredstava predviđena su za nužno financiranje rada svih udruga uključenih u Zajednicu, a mjerodavan tijela ZSUGVG trebaju sada donijeti odgovarajuće odluke o visini financijske potpore pojedinim Udrugama, rukovodeći se stvarnim potrebama i rashodima, koji moraju biti dokumentirani potrebnim dokazima, od ugovora do računa, koji glase na pojedinu Udrugu.

-->> Grad: Plaće smanjene direktorima, ravnateljima, pročelnicima, gradonačelniku i zamjenicima

"Iskreno se nadamo kako će posebne okolnosti koje su nastupile epidemijom bolesti COVID-19 trajati što kraće i kako će ostaviti što manje posljedice na život i rad ljudi koji djeluju unutar Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice," gradonačelnikova je poruka za kraj.

Podijeli