Novosti Sport Događanja

Prvo slavlje Klasa: Domagoj Bedeković s dva pogotka 'kapetanski' prelomio derbi začelja

09.11.2020. / Damir Žbulj

Prije ili kasnije moralo se to dogoditi. Klas iz Mičevca stigao je na gostovanju kod Rakovca i do svoje prve ovosezonske pobjede u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi.

U prijašnjih 13 nastupa osvojena su tek tri boda, a sada je u izravnom okršaju s konkurentom za ispadanje ostvareno vrijedno slavlje.

Možda i ključan trenutak dogodio se u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kad je Domagoj Bedeković probio domaću obranu i Klasu osigurao prednost na predahu.

Bedeković je 20-ak minuta prije kraja svojim drugim pogotkom povećao prednost gostiju, a Luka Kopilović je u 80. minuti dovršio posao i postavio na konačnih 0:3.

NK KLAS MIČEVEC: Dejan Inđić, Antonio Matošević, Jan Knežević, Hrvoje Lončarić (Josip Preglej 86'), Luka Kopilović (Denis Đukić 82'), Domagoj Bedeković, Dario Roksandić, Marko Samardžić (Damir Krizmanić 46'), Hrvoje Nikolić, Tin Bakota, Marko Mikulić (Ivan Orešković 46'). Trener: Dragan Karanović.

Ovaj pobjednički trenutak možda se mogao dogoditi i ranije, no, najvažnije je da su igrači Dragana Karanovića 'probili led' i kako će im ovaj rezultat biti poticaj za dalje i još koji pozitivan trenutak u ovoj tmurnoj nogometnoj jesni.

-->> Kapetan Ivan Kos u sudačkoj nadoknadi osigurao peto uzastopno slavlje Mraclina

Prvu priliku imat će već u idućem kolu protiv zahuktalog Mraclina, koji je u seriji od pet uzastopnih pobjeda i na fantastičnom trećem mjestu ljestvice. No, trebat će opravdati ulogu favorita na travnjaku u Mičevcu.

-->> Četiri komada Zvonimira Matušina u 'petardi' Poleta

U idućem kolu Polet još gostuje kod Svete Nedelje, Turopoljac putuje u Samobor, a Lomnica se prekidu crnog niza nada doma protiv Rakovca.

-->> U Kučama 'izvučena' sedmica: Turopoljac do vrha napunio mrežu Lomnice

Ban Jelačić je van pogona zbog propisane samoizolacije.

"Ekipa iz Vukovine stavljena u samoizolaciju zbog 'kontakta' sa zaraženom osobom na utakmici prošlog kola te je procjena epidemiološke službe kako igrači moraju u samoizolaciju, bez obzira što nitko nema simptome, niti je na sreću pozitivan," poruka je iz redova Jelačića.

Želimo im od srca da tako i ostane te što brži povratak nogometu.

JŽNL, 14. kolo:
NK Mraclin - ŠNM NK Naftaš Ivanić 3:2
NK Sloga Križ - NK Dinamo Jakovlje 1:5
NK Vatrogasac (Z) - NK Vinogradar Mladina 4:1
NK Top - GNK Sveta Nedelja 0:0
NK Polet (Bu) - NK Rakov Potok 5:0
NK Turopoljac - NK Lomnica 7:0
NK Rakovec - NK Klas (M) 0:3
NK Ban Jelačić (V) - NK Stupnik -:- ODGOĐENO
NK Strmec - NK Samobor -:- ODGOĐENO

Podijeli