Novosti Sport Događanja

Jakirović: Nadam se kako će nam ovaj ambijent i utakmica pomoći u prilagodbi

29.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu razočarali na otvaranju svoje povijesne prvoligaške sezone. Na gostovanju kod viceprvaka Rijeke, na Rujevici gdje proteklog proljeća nitko nije uzeo niti samo jedan, jedini bod, ekipa Sergeja Jakirovića doživjela je 'podnošljiv' poraz i mirno se može okrenuti pripremama za prvu domaću utakmicu i dolazak Slaven Belupa na gradski stadion iduće subote od 17.30 sati.

Goričani su odigrali onako kako se moglo i pretpostaviti, u čvrstom bloku i bez previše napadačkih ambicija, jer, iskreno, sve drugačije vodilo bi prema rezultatskom potopu protiv ekipe koja je legitiman kandidat u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Ipak, i u takvoj igri gdje su Riječani u jednom trenutku imali i 82 posto posjeda lopte u svojim nogama, bilo je prilika da se lopta smjesti u mrežu domaćina.

-->> [UŽIVO] Gorica na Rujevici otvara HT Prvu ligu!

-->> [VIDEO] Bez iznenađenja u Rijeci

Razlika u kvaliteti bila je jasna i prije početka dvoboja na Rujevici i Gorica se u ovom trenutku, kad još nije kompletirala svoj igrački kadar i maksimalno uigrala ekipu, mora koncentrirati na suparnike s kojima se ima šanse nadigravati. Jedan od njih već iduće subote dolazi u Veliku Goricu, iako svima mora biti jasno kako je čvrsta ekipa iz Koprivnice i dalje favorit i u tom dvoboju.

Vratar Kahlina zaustavio je sve što je trebao zaustaviti i nije imao izgleda niti kod jednog pogotka Riječana. Znalo se kako će obrana biti na velikim mukama pa je nedostatak prvoligaške kvalitete i iskustva protiv ponajbolje ofenzivne linije u HT Prvoj ligi je najviše došao do izražaja. Vezna linija odigrala je sasvim korektno, dok napadači očekivano i nisu imali previše prilike za dokazivanje svoje mogućnosti.

Ipak, treba istaknuti Atiemwena i Zwolinskog, za koje se vidi kako imaju neospornu kvalitetu za ovu razinu nogometa. Ljubičić je po ulasku u igru pokazao kako ima potencijala, ali kao što je već trener Jakirović naglasio u najavi sezone, on će morati još dodatno poraditi na svom ponašanju kako bi se ustalio u ovoj ekipi Gorice.

-->> Spremni za sve izazove

"Kao što sam rekao i u najavi, smatram kako je Rijeka favorit za naslov prvaka. Radna momčad s nekoliko izvrsnih pojedinaca i s trenerom koji donosi kontinuitet i koji iz svakog igrača izvlači maksimum i čini ga boljim. Utakmica je bila baš onakva kakvu smo i očekivali. Rijeka je ipak iskoristila dvije naše pogreške i zasluženo slavila. Nadam se da će nam ovaj ambijent i susret pomoći u prilagodbi na Prvu ligu," rekao je nakon utakmice strateg Gorice Jakirović.

-->> Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci!

"Pobjeda je zaslužena. Dobro je ući u prvenstvo s tri boda. Organizirano i pametno smo krenuli u utakmicu i u pravom trenutku zabili golove. Znali smo da su izuzetno opasni u toj brzoj tranziciji. Gorica je organizirana ekipa koja je pokazala kako zaslužuje biti u Prvoj ligi," istaknuo je trener Rijeke Matjaž Kek.

Nadamo se kako će u drugom kolu na Gradskom stadionu, uz podršku s tribina, Gorica ostaviti puno bolji dojam i kako će protiv Slaven Belupa biti prilike i za bolji rezultat. (Foto: HNK Gorica)

Podijeli